eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Unsplash.com

iPhone-, Watch-, Mac-használók: súlyos sebezhetőségek miatt kell lépni

Egy sor frissítés érkezett a cupertinói óriás különféle termékeihez (iPhone, iPad, Mac és Watch), olyan régebbi modellekhez is, amelyek funkciófrissítést már nem kapnak egy ideje.

A kiadott szoftververziók – a még támogatott eszközök esetében az iOS/iPadOS 16.5.1, és a macOS 13.4.1, melyek fontos biztonsági javításokat hoztak rosszindulatú felek által már aktívan kihasznált sebezhetőségekhez – a telepítést tehát nem érdemes halogatni – jegyzi meg a Hvg.hu.

A két súlyos sérülékenység közül az egyik kernelszintű hiba (CVE-2023-32434 néven nyilvántartva), és ez lehetőséget biztosíthatott egy kártékony appnak arra, hogy tetszőleges kódokat futtasson a készüléken.

A másik probléma a Safarit (és iOS/iPadOS-en minden böngészőt) hajtó WebKit-motort érintette (CVE-2023-32439). Az iOS-frissítés leírása szerint javítottak egy olyan hibát is, ami megakadályozta a töltést a Lightning-USB 3 kameraadapterrel.

Az előbbi, kernelprobléma ráadásul a Watch okosórákat is érintette, így ahhoz is érkezett egy frissítés a watchOS 9.5.2 formájában.

Ami pedig a régebbi eszközöket illeti, megérkezett az iOS/iPadOS 15.7.7 is, mely szintén fontos, súlyos biztonsági problémákat foltoz be, tehát az iPhone 7 és régebbi eszközöknél is érdemes megnézni, érkezett-e frissítés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×