eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Megenyhültek az olaszok a ChatGPT-vel szemben

Olaszországban ismét elérhetővé vált az Open AI cég mesterséges intelligenciára épülő chatbotja, a ChatGPT – közölte az olasz adatvédelmi hatóság (Garante).

A Garante március végén adatvédelmi aggályokra hivatkozva átmenetileg felfüggesztette a chatbot működését. Ugyanis szerinte a ChatGPT igazolhatatlanul gyűjtött és tárolt nagy mennyiségű személyes adatot, valamint nem közölte megfelelően a felhasználókkal, hogy az oldal milyen személyes információkat tárol.

Az ügy kapcsán vizsgálni kezdték azt is, hogy a chatbot működése megfelel-e az Európai Unió általános adatkezelésre vonatkozó szabályzatának (GDPR).

Az OpenAI „fokozott átláthatósággal és az európai felhasználók jogainak tiszteletben tartásával” a hatósági engedély alapján újra elérhetővé tette a szolgáltatást Olaszországban – olvasható a Garante közleményében.

Az olasz hatóság szerint az OpenAI immár megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket előírtak számára. A weboldal közérthetőbben magyarázza el, hogy hogyan kezeli a felhasználók adatait, bizonyos adatok megadását nem kötelezővé tette, és a 13 év alatti gyerekek esetében korlátozta a használható funkciókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×