eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban

Alvatlanság kora - így jellemzik az alváskutatók a Covid-járvány utáni éveket

Az emberek alvásminősége megváltozott, kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban. A World Sleep Society nemzetközi alvás szervezet idei jelszava: Alvással az egészségért.

Ennek jegyében rendezik meg március 17-én az Alvás Világnapja (World Sleep Day 2023) eseményeit több mint 70 országban. Együtt hívják fel a kormányok, szervezetek, intézmények és az emberek figyelmét az alvás élettani szempontból kiemelkedő fontosságára, az alvászavarok megelőzésére és kezelésére.

Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség szervezésében

nemzetközi tudományos tanácskozást tartanak a Magyar Tudományos Akadémián, koordinálva és támogatva mindazok tevékenységét, akik szeretnének és tudnak ebben közreműködni.

A World Sleep Day/Alvás Világnapja nemzetközi eseményeit minden évben a tavaszi napéjegyenlőség előtti pénteken tartják. A konferencián előadások hangzanak el a legújabb, alvással kapcsolatos témákról, kiemelt figyelmet szánnak az alvási gondok kezelésének, a megfelelő, alvást segítő minőségi lehetőségek megismertetésének. Közzéteszik a 2023. évi magyarországi alvás jelentést, bemutatják a Sleepfriendly Program díjazottjait; bejelentik, hogy elindítják a Health System Hungary programot, amelynek része a foglalkozás-egészségügyi alvás

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×