eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Van egy lehetőség, amivel egyszerre lehet influenza és koronavírus ellen is oltatni

Az USA-ban már engedélyezés alatt van.

Elkezdődött az influenza és a koronavírus elleni kombinált vakcina engedélyeztetése az Egyesült Államokban - közölte a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat magyar idő szerint szombat hajnalban. Az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerhatóság (FDA) gyorsított eljárásban vizsgálja az influenza- és a koronavírus-járvány ellen kifejlesztett kombinált védőoltást.

A vakcina engedélyeztetése bő egy hónappal azután veszi kezdetét, hogy a Pfizer és a BioNTech közös kutatásban hozzáláttak a kombinált védőoltás kifejlesztéséhez.

A november elején induló kutatás tesztelésében 180, legalább 18 és legfeljebb 64 év közötti önkéntes vett részt.

A koronavírus elleni oltóanyagok kifejlesztésében ugyancsak élmezőnyben lévő Moderna biotechnológiai vállalat az úgyszintén amerikai Novavaxszal közösen kezdett bele egy ugyanilyen, kombinált védőoltás kifejlesztésébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×