eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Forradalmian új maszkot dobtak piacra

Praktikus, de nem tudni, mennyire hatékony.

Csak az orrot eltakaró maszkot kezdtek el értékesíteni Dél-Koreában. Tíz darabért 9800 koreai wont, átszámítva körülbelül 2500 forintot kell fizetni.

Az újfajta maszk előnye, hogy viselése közben lehet étkezni is - írja a The Guardian alapján a 24.hu.

Szakértők szerint a járvány terjedésének megakadályozása érdekében fontos, hogy a maszk a szájat és az orrot is takarja, ám egyes tanulmányok azt mutatták ki, a koronavírus az orron keresztül jut be a legkönnyebben, így meglehet, az orrmaszk nem olyan rossz ötlet, mint ahogy elsőre tűnik.

Catherine Bennett ausztrál professzor azt mondta: furcsa ötlet az orrmaszk, de jobb mint a semmi, és vélhetően marginális különbséget jelent a viselése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×