eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Sydney, Australia - November 4, 2011: Apple Computers logo and shoppers at the Apple Store in Sydney, Australia.
Nyitókép: PhillDanze/Getty Images

Bődületes számokat publikált az Apple

Már nemcsak az iPhone-ok, iPadek, MacBookok hozzák a pénzt a cégnek.

Az Apple bejelentette első üzleti negyedéves eredményeit, és az egyik érdekes adat a szolgáltatási üzletágában tapasztalható, minden idők rekordját megdöntő fizetős felhasználói szám növekedése volt – írja a hvg.hu.

2021-ben 165 millióval bővült azok száma, akik fizetnek valamilyen, az Apple-höz kapcsolódó szolgáltatásért, így jelenleg több mint 785 millió előfizetőt tartanak nyilván, beleértve az iCloud, az Apple Music, az Apple Acade, az Apple News+, az Apple One és az Apple TV+ előfizetőit is.

Ez 19,5 milliárd dollár bevételt jelentett a negyedévben, ami – amellett hogy szintén rekordnak számít – 24 százalékos növekedést jelent a zenei, video, hirdetési és fizetési szolgáltatásokban, bár e két utóbbi szolgáltatás mutatta a legkisebb növekedést. Az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri szerint még az Apple-t is meglepték az eredmények, ugyanis nem számítottak ilyen bővülésre.

Jelenleg már 1,8 milliárd Apple által kiadott eszköz aktív a világon, és még ebben az évben elérheti a kétmilliárdot az aktív eszközök száma.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 10:37
×
×
×
×