eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 5, 2021: A medical worker holds an ampoule with the Sputnik Light COVID-19 vaccine at a COVID-19 vaccination centre set up at the GUM department store, its daily capacity increased to 5,000 citizens. Furthermore, there are a hundred vaccination centres based on Moscow polyclinics or set up in shopping centres and other popular city destinations to administer vaccine injections without prior appointment. Vladimir Gerdo/TASS (Photo by Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Vladimir Gerdo/Getty Images

Újabb részletek a Szputnyik Light oltásról

Az egyadagos vakcina három hónap után is 70 százalékos hatásosságot mutat a delta koronavírus-variáns ellen

Az egyadagos Szputnyik Light három hónap után is 70 százalékos hatásosságot mutat a delta koronavírus-variáns ellen – írja a Reuters alapján a 24.hu. Oroszországban valószínűleg hamarosan ez lesz a fő vakcina. Az eredmények nyilvánosságra hozásának az a célja, hogy a Szputnyik Lightot a nem orosz vakcinák utáni ismétlő oltássá is tegyék.

Az Orosz Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) hozta nyilvánosságra a kutatási adatokat is, amelyeket az orosz Gamaleja Intézet adott ki egyelőre lektorálás előtt álló tanulmányként a medRxiv szerverre. Az adatok szerint 28 ezer ember kapta meg az egydózisú oltást, az oltatlan kontrollcsoport pedig 5,6 milliós volt.

A Szputnyik Light más vakcinák után emlékeztető oltásként adva 83 százalékos hatékonyságot mutat a delta variáns és 94 százalékos hatásosságot a kórházba kerülés ellen – írja az RDIF közleménye. Az RDIF az idén 700 millió ember számára elegendő Szputnyik V és Szputnyik Light előállítására számít, a termelés mintegy 50 százaléka pedig már most külföldön zajlik. Oroszország a globális piac legfeljebb 20-25 százalékát akarja lefedni, és nem áll szándékában monopóliumot vállalni.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 05:36
×
×
×
×