eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Walrus herd on ice floe
Nyitókép: John Pitcher/Getty Images

Műholdfelvételeken keresik a rozmárokat

A projekt célja, hogy a tudományos világ pontosabb képet kapjon az állatok számáról a Földön.

Több ezer műholdfelvétel között kutatnak önkéntesek a rozmárok után. A tudós világ így szeretné javítani a populációra vonatkozó adatokat, próbálva felmérni azt, hogy az éghajlatváltozás miként befolyásolja az Északi-sark körüli tengerpartok lakóinak számát – írja a BBC.

A rozmárok ugyanis nagymértékben függnek – pihenésre és a fiatal egyedek nevelésére használt – jeges platformoktól, amely szezonális mérete drasztikusan csökkent az utóbbi időkben.

Red Downie, a WWF munkatársa mások mellett arra hívta föl a figyelmet, hogy a jégveszteség egyik negatív következménye, hogy az állatok összezsúfolódnak, ami a borjak fizikai épségét veszélyezteti, de a helyi táplálékforrások is könnyebben kimerülhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×