eur:
392.91
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Nem várt újítással próbálkozik az Instagram

Hamarosan idegenek fotói is megjelenhetnek a hírfolyamban.

Kíváncsi a felhasználók reakciójára, ezért egy változtatással ott is ajánlott posztokat fog mutogatni az Instagram, ahol erre korábban nem volt példa – ez a lényege a The Verge szerint annak az új funkciónak, amelyet az elkövetkező időszakban vezetnek be a képmegosztón.

A Hvg.hu emlékeztet, az Instagram alapvetően két fő részből épül: van a rendes hírfolyam, ahol azoknak a profiloknak a tartalmai jelennek meg, amiket a felhasználó követ; emellett pedig van egy felfedezésre alkalmas felület, ahol az algoritmus keres, illetve jelenít meg ideálisnak tűnő bejegyzéseket. A fent említett változás a kettő keveredése:

a hírfolyamban is meg fognak jelenni a számunkra idegen/nem követett fiókok posztjai, olyanok, amiket valamiért hangsúlyosnak tart az algoritmus.

Az Instagram úgy véli, hogy a fejlesztés mind a felhasználók, mind az alkotók számára hasznos, azzal ugyanis a korábban nem követett, de releváns fiókok tartalmai is figyelemhez jutnak. A funkciót, bár teljesen kikapcsolni nem lehet, attól 30 napra bárki mentesülhet. A fejlesztést egyelőre csak egy „szűk tábornál” engedélyezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×