eur:
394.9
usd:
366.51
bux:
71536.02
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus: 90 százalék fölött a Pfizer oltásának hatékonysága

A Pfizer és a BioNTech közösen fejlesztett vakcinája minden elvárást felülmúlóan hatékonynak bizonyult a gyógyszercég által közzétett első eredmények alapján.

A több mint negyvenháromezer önkéntes bevonásával elvégzett klinikai tesztek alapján az oltás hatékonysága 90 százalék fölötti azok körében, akik korábban sem betegedtek meg a SARS-CoV-2 okozta koronavírustól. Az eredményt 94 igazolt koronavírusos eset elérése után hozta nyilvánosságra a gyógyszercég, mely sajtóközleményében tájékoztatott az eredményekről.

A fejlesztés során nem merültek fel biztonsági aggályok a vakcina használatával kapcsolatban, de tovább zajlik az adatgyűjtés. Várhatóan november harmadik hetében adják be sürgősségi engedélykérelmüket az FDA, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal felé.

A védettség két adag oltás beadásával alakul ki, a második vakcina beadását követően hét nappal, az elsőtől számított 28 napon belül.

A Pfizer 50 millió adag oltás gyártását tervezi még idén, ezt jövőre 1,3 milliárd adag követheti majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×