eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Újabb világcég jelentkezett be két biztató vakcinával

A Sanofi hamarosan a klinikai vizsgálatokat kezdi, az Európai Unióval már 300 millió vakcina beszerzéséről tárgyalnak a cég vezetői.

Az új típusú koronavírus ellen már csaknem 150 vakcinát fejlesztenek világszerte, a francia cég kétféle gyógyszer kifejlesztésén dolgozik jelenleg. Az egyik ellenanyagot egy már létező, influenzát kezelő gyógyszerük mintájára dolgozzák ki, ebben az angol GlaxoSmithKline céggel működik együtt, a másik vakcinát az amerikai Translate Bióval közösen fejlesztik a vállalat gyógyszerészei – írja a Portfolio.

"A jelenlegi adatok alapján elmondhatjuk, hogy jó úton járunk, hatékony lesz a vakcinánk" – jelentette ki egy interjúban a Sanofi vezérigazgatója, Paul Hudson. A brit gyógyszergyártóval közösen kifejlesztett ellenszer klinikai tesztelésre várhatóan szeptembertől kerül majd sor. A másik vakcina pozitív immunreakciót váltott ki a nem-emberi tesztelések során, az embereken történő tesztelések előreláthatólag novemberben kezdődhetnek.

A cégvezető szerint a Sanofi sokkal nagyobb eséllyel fog legalább 70 százalékos hatékonyságú ellenszert kidolgozni versenytársainál, ugyanis nagyobb mértékű szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek, mint a többiek. De hozzátette, rengeteget kell még dolgozniuk a tömegtermelésig.

A gyógyszercégnek már van megállapodása az Egyesült Államokkal és Nagy Britanniával a későbbi tömeges gyártásról és értékesítésről, jelenleg az Európai Unióval tárgyal egy 300 milliós volumenű dózisról.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×