eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Fontos szert fejlesztettek ki a vírus ellen

Az új koronavírus hatástalanítására képes és hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztettek ki a haifai Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) szakemberei.

Az új koronavírus hosszú ideig képes megélni különböző felületeken, ami különösen növeli a fertőzésveszélyt egyebek között a kórházakban, gyárakban, iskolákban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön.

A Technion kutatói speciális vírusölő polimereket fejlesztettek ki a probléma megoldása érdekében.

A polimerek megváltoztatják a vírus szerkezetét, hatástalanítva a fertőzési képességét, majd megtámadják a külső rétegét és lebontják azt.

Az új szer folyamatosan fejti ki hatását, hosszú ideig védelmet biztosítva.

A Technion kutatói szerint a fertőtlenítőszer előállítási költségei várhatóan nem lesznek magasak, mivel olcsó és elérhető alapanyagokra épül.

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×