eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról (sárga), és a kórokozó által megtámadott, pusztuló emberi sejtekről (szürke). A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.
Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH

Jakab Ferenc: ígéretesnek tűnik Baranyi Lajos koronavírus-terápiája

A citokinvihart meggátló terápia túl van a laboratóriumi és az állatkísérleti fázison.

Ígéretesnek tűnik a Baranyi Lajos Egyesült Államokban élő magyar kutató által kifejlesztett terápia - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője csütörtökön, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szakember elmondta: a citokinvihart meggátló terápia túl van a laboratóriumi és az állatkísérleti fázison, jelenleg szabadalmi eljárás alatt áll az Egyesült Államokban, amely után már a klinikai vizsgálatok következhetnek.

Jakab Ferenc beszélt arról is, hogy a járvány elleni védekezésben fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, a járványgörbe felfelé és lefelé is elindulhat, ez azonban csak a lakosság fegyelmezettségén múlik.

A vidéki lazító intézkedések nem azt jelentik, hogy vége a járványnak, az óvintézkedéseket - távolságtartás, maszk viselése, gyakori kézmosás - továbbra is szigorúan be kell tartani - hívta fel a figyelmet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×