eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást tartalmazó fecskendővel a kezében Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Már koronavírus-vakcinát tesztelnek a szomszédban

Szerdán elkezdődött a koronavírus elleni oltás tesztelése Temesváron.

Kedden sikerült a vírusellenes vakcina előállítása, szerdán pedig neki is kezdtek az oltás tesztelésének – jelentette be a temesvári Sejt- és Génterápiás Rákkezelő Központ. Ezer adagot állítottak elő, de ezek egyelőre csak a laboratóriumi kísérleteket szolgálják – írja a transindex.ro.

A kutatók kifogásolják ugyanakkor kínai kollégáik eljárását, akik szerintük ellopták a kutatási eredményeiket. A temesvári központ vezetője, Virgil Paunescu már február 8-án publikált egy cikket a vakcina előállításának módjáról, a kínai kutatók pedig csak március 3-án közöltek egy majdnem teljesen azonos tartalmú írást.

„Február 4-én megkeresett Kína romániai nagykövetsége, hogy működjek együtt velük a módszer kidolgozásában. Hajlandó voltam erre, ezt be tudom bizonyítani a levelezésünkkel. Azzal azonban nem értek egyet, hogy ők a saját eredményükként tálalják a módszert és még a jogokat is kizárólag maguknak akarják” – írta Paunescu.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×