eur:
394.81
usd:
367.4
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Egyszerűen lesznek digitalizálhatók a befotózott szövegek

A Google Lensből ismert optikai karakterfelismeréssel bővül a Google Photos, amellyel szöveges tartalmakra is kereshetünk majd.

A Google nem verte nagy dobra a bejelentést, az újítást először egy felhasználó vette észre, s a cég csak ezután erősítette meg egy tweetben annak érkezését - írja a HWSW.

A szöveges keresés nem korlátozódik képernyőképekre vagy befotózott dokumentumokra: az újítás szinte bármilyen szöveges tartalom felismerésére képes, beleértve feliratokat és utcatáblákat, még akkor is, ha azok az adott képeken nem a kamerával szemben helyezkednek el. Persze a leghatékonyabban a képernyőképekkel fog működni a Google Photos új funkciója.

A frissen érkező funkció a számlák digitalizálásánál és bonyolult Wi-Fi jelszavaknál jöhet különösen jól,

utóbbinál a felhasználók időt spórolva egyszerűen átmásolhatják a képről felismert karaktersort a bepötyögés helyett.

Az OCR képességei a Google Photos iOS-es, androidos és webes felületeire is megérkeznek,

a képeken felismert szövegeket a felhasználók az applikációban található Lens gombra nyomva tetszés szerint kijelölhetik, vagy akár ki is másolhatják. A szövegfelismerést a Google több lépésben juttatja el a felhasználókhoz, várhatóan még augusztus folyamán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×