eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Egy nálunk is termő gyomnövény jelentheti a jövőt az abroncsgyártóknak

A Continental német technológiai vállalat háza táján egyre hangsúlyosabb szerephez jut a biztonságos kerékpározás és a fenntartható fejlődés megteremtése. A Tour de France idei főtámogatója bejelentette, hogy hamarosan bemutatja a világ első, pitypangból készülő kerékpár gumiabroncsát.

„Az Urban Taraxagum sport- és versenybiciklik számára egyaránt elérhető lesz a népszerű 32-622-es méretben. A természetes alapanyagból készülő gumiabroncs korlátozott számú sorozatgyártása idén, a Tour de France verseny alatt kezdődhet meg Németországban” – hívta fel a figyelmet az autoszektor.hu tudósítása szerint Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria marketingvezetője.

A gumiabroncs a Continental tavaly decemberben átadott Anklam-i kutatás- és fejlesztési központjából érkezik, ahol a német technológiai vállalat további teszteket végez a pitypang termesztésével és feldolgozásával kapcsolatban, hogy a személyautó-, haszonjármű- és kerékpárabroncsok terén lehetővé váljon a kaucsukfa nedvének helyettesítése a gyermekláncfűjével.

„A Vectran defektvédelemmel ellátott Urban Taraxagum egy kényelmes sportabroncs, amely szakít az abroncsgyártás során alkalmazott hagyományokkal” – emelte ki a Continental Hungaria marketingvezetője. Emlékeztetett: az újfajta gumiabronccsal szintet léphetnek a Continental kerékpárabroncsai, amelyek egytől-egyig kézzel készülnek Németországban. Az Urban Taraxagum Németországban korlátozott számban lesz elérhető.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 22:00
×
×
×
×