eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Twitter

Eltűnt a génmódosított újszülöttekkel kísérletező kutató

Ho Csien-kujnak nyoma veszett, miután a kínai állam és a sencseni egyetem is elítélte tettét.

Senki nem hallott a nagy port kavaró génszerkesztő kínai orvosról a nemzetközi génszerkesztési találkozó óta, az egyetemnek, ahol korábban alkalmazták, még sajtóközleményt is ki kellett adnia, hogy az összeesküvés-elméleteknek elejét vegye. Az egyetem tagadja, hogy bárki fogva tartaná a kutatót, és csak annyit szögezett le, hogy egyelőre minden találgatás alaptalan - írja a 24.hu.

Ho Csien-kuj nemrég azzal állt nagyvilág elé, hogy génszerkesztéssel embriókat kezelt, hogy immúnissá váljanak a HIV vírusára, és a kísérlet olyannyira sikerült is neki, hogy a babák megszülettek, ráadásul – állítólag – teljesen egészségesek.A kísérletek rendesen megosztották a tudományos világot, ráadásul semmiféle tudományos publikáció nem született róluk.

A hír bejelentése után a kínai kutató részt vett a második nemzetközi génszerkesztési találkozón, ahol elő is adott, majd kérdésekre is válaszolt, de a nyilvános szereplés óta senki nem látta a kutatót, és senki nem is tudja, mi történhetett vele.

A kínai kormány nemrég nyíltan elítélte, amit tett, etikátlannak és illegálisnak nevezte az eljárást, és szigorúan eltiltotta a tudóst attól, hogy tovább folytassa a munkáját. A sencseni egyetem, ahol Ho korábban dolgozott, szintén elhatárolódott, és kijelentette, hogy február óta fizetés nélküli szabadságát tölti náluk a kutató. A kutató eltűnése óta megszaporodtak azok az elméletek, amelyek a kínai kormányt sejtik a csend mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×