eur:
386.49
usd:
358.04
bux:
68995.49
2024. május 14. kedd Bonifác
Lovász László, az MTA elnöke beszédet mond a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 189. rendes közgyűlésének ülésén az MTA fővárosi székházában 2018. május 7-én.
Nyitókép: Soós Lajos

MTA: 21 új Lendület-kutatócsoport alakulhat

Idén huszonegy új Lendület-kutatócsoport alakulhat - mondta el Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

A Lendület-program az akadémia egyik legfontosabb, nemzetközi viszonylatban is jelentős pályázata - hangsúlyozta Lovász László. Kiemelte: a fiatal kutatók számára kiírt kiválósági programnak köszönhetően az MTA "már nem csupán idős tudósok klubja", hiszen létrejött egy új fiatal, itthon kutató réteg, amely hatalmas erőt képvisel.

Hozzátette: a nyertes pályázatok között hét a matematika és természettudományok, nyolc a bölcsészet- és társadalomtudományok, hat pedig az élettudományok területéről érkezett. Az idén alakuló új Lendület-kutatócsoportokra 823 millió forintot fog fordítani évente az MTA.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átment az EU új migrációs paktuma

Átment az EU új migrációs paktuma

Az Európai Unió mérföldkőnek számító reformot fogadott el menekültügyi és migrációs rendszerében, amely új szabályrendszert hoz létre az érkezők rendezett kezelése, hatékony és egységes eljárások létrehozása, valamint a tagállamok közötti méltányos tehermegosztás biztosítása érdekében. A reform 10 olyan jogalkotási aktust tartalmaz, amelyek a menekültügy és a migráció kezelésének teljes európai keretét átalakítják – írja közleményében az Európai Unió Tanácsa.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×