eur:
399.19
usd:
363.92
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Kezdődik a PTE nyári egyeteme

Öt kontinens harminc országából több mint ötven hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn kezdődő 17. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A pécsi orvoskar által szervezett rendezvényre idén a legtöbben Lengyelországból érkeznek, de várnak még magyarul tanulni kívánó hallgatókat egyebek mellett Angolából, Chiléből és Japánból is - közölte a PTE.

A választható két- és négyhetes kurzusok tanóráit öt nyelvi szinten, heti negyven tantermi és tantermen kívüli órában, kis - öt-tíz fős - csoportokban tartják. A csoportok három nyelvtanárral tanulnak, így biztosítva a változatos tanulói környezetet és módszertani eszközöket. A tananyagként használt MagyarOK című tankönyvcsalád a természetes kommunikációra helyezi a hangsúlyt - fűzték hozzá.

A közlemény szerint a kiadvány különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amelyek a tanulók kultúrájának bemutatását és összevetését is lehetővé teszik. Jelezték, hogy az idei nyári egyetem idején jelenik meg a tankönyvcsalád harmadik kötete.

A résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken, kirándulásokon és szakkörökön felfedezhetik Pécs és környékének látnivalóit is. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam szóbeli és írásbeli vizsgával zárul, amelyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×