eur:
392.63
usd:
362.95
bux:
72058.26
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Startup-újdonságok a Nemzeti Múzeum kertjében

Egyetemek, kutatóintézetek legújabb eredményeit ismerhetik meg és a startup-világ rejtelmeibe is beleláthatnak azok, akik csütörtökön és pénteken ellátogatnak a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe a Tudomány Fesztiválra – mondta az InfoRádiónak Kancsár Mónika.

„A Tudomány Fesztivál célja, hogy a gyerekek, fiatalok figyelmét felkeltsük a tudományok, a természettudományok iránt. Mindezt egy olyan köntösbe burkolva kapják meg, ami számukra emészthető, érdekes és élményekkel teli” - ismertette a Tudomány Fesztivál egyik szervezője.

Hozzátette, hogy idén harmadik alkalommal a Tudomány Fesztivállal közösen a Földművelésügyi Minisztérium Föld Napja is csatlakozik a rendezvényhez, így összesen nagyjából ötven kiállító várja az érdeklődőket.

„Nagyon sok startup vállalkozásnak biztosítunk bemutatkozási lehetőséget a Science Shopban, illetve a Magyar Csillagászati Egyesület és számtalan egyetem is jelen lesz újdonságokkal, fejlesztésekkel. Hiszen az a cél, hogy közelebb hozzuk a látogatókhoz, a gyerekekhez a tudományos munkát, olyan emberekkel találkozzanak, akiknek kérdéseket tehetnek fel, illetve akik hitelesen, nagyon szenvedélyesen és nagyon meggyőzően tudnak beszámolni az újdonságokról, a kutatómunka szépségeiről” - részletezte Kancsár Mónika.

„A Tudomány Fesztivál és a Föld Napja első hallásra nem egy megszokott párosítás. Amikor összekapcsolódtunk, azt láttuk, hogy a tudomány egyre inkább a környezetvédelmi megoldások, a fenntarthatóbb élet felé halad, ami a tudomány számára az innováció, az a természetben az evolúció. Az innovatív megoldások a jelen természeti értékek megőrzésére adnak megoldást” - indokolta a döntést a szervező.

Elmondta, hogy a Föld Napja kiállítói között a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei sorakoznak fel.

„Ők azok, akik hasonló szenvedéllyel és elkötelezettséggel viseltetnek a természeti értékek, a környezeti nevelés, az ökoturizmus, illetve a szelektív hulladékgyűjtés iránt, mint ahogy a kutatóintézetek és az egyetemek szakemberei” - mondta Kancsár Mónika.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×