A kutatók ezzel cáfolták azt az általános vélekedést, miszerint az alkohol a legjobb a búfelejtésre.
A kutatás eredményei szerint az alkohol, ha csak kis mennyiségben visszük be a szervezetbe, stimulál egy kulcsfontosságú receptort.
Az Aucklandi Egyetem kutatói ugyanakkor megerősítik, hogy egy-két pohárnál nagyobb mennyiséggel már éppen ellentétes hatást lehet elérni. A túl sok alkohol ugyanis már másféle folyamatokat indít el a szervezetben.
Mindezt patkányokon végzett tesztek segítségével mutatták ki. Azok az állatok, amelyeknél elegendő mennyiségben volt jelen a kulcsreceptor, mutatták a kívánt hatást, amelyeknél azonban nem, ott nem javult a memória.
A vizsgálatok készítői azt remélik, hogy a felfedezés sokat segíthet a mentális betegségek, például az Alzheimer-kór kezelésével kapcsolatos kutatásokban.
Az Európai Bizottság sem hagyta szó nélkül Putyin bejelentését