eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Magyarországra érkezik a "Tudománykörhinta"

A Wonders című európai tudományos fesztivál programjában 23 ország 31 rendezvénye szerepel. A "Tudománykörhinta" az idén is bejárja Európát, Magyarországon a jövő héten tartanak fesztivált - közölte a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT).

Az Európai Tudományos Ismeretterjesztők Egyesülete (EUSCEA) tavaly rendezte meg először a Wonders fesztivált, a határokon átívelő ismeretterjesztő csereprogramot.

A rendezvény keretében a résztvevők egy ismeretterjesztő programot utaztatnak a partnerországba és egyet fogadnak.

A nyitó- és záróesemény a soros EU-elnökséghez kötődik. Így a februári nyitány helyszíne Berlin volt, a zárórendezvényt pedig Lisszabonban tartják majd, ahol kiválasztják az év ismeretterjesztő programját.

Játékok gyerekeknek és nagymamáknak

A május 18-án kezdődő, háromnapos magyarországi rendezvényre Barcelonából érkeznek vendégek, akik Tanulófesztivál című programjukban a tudományt a művészettel ötvözik, bemutatva Antoni Gaudí (1852-1926) munkásságát, s azt, hogyan volt képes a katalán építész támpillérek nélküli épületeket alkotni.

"A rendezvény célja, hogy emberközelbe hozzuk a tudományt" - mondta Lorenz Kinga, a TIT Budapesti Planetárium igazgatója, hangsúlyozva: fel kell kelteni a fiatalok érdeklődését a műszaki pályák iránt.

A programok többsége a 12-14 éves korosztályt célozza meg, de akad játék az egészen kicsiknek és a nagyszülők korosztályának is.
A rendezvénysorozatnak pénteken és szombaton a TIT Uránia Csillagvizsgáló, vasárnap a TIT Budapesti Planetárium ad otthont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×