eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Hárommillió embert fenyeget a Vezúv

Amerikai és olasz kutatók szerint a Vezúv következő kitörése sokkal veszélyesebb lehet, mint ahogy azt az olaszországi hatóságok várják.

Az olasz hatóságok szerint Nápolyból 600 ezer embert kellene kitelepíteni egy vulkánkitörés miatt, a kutatók szerint viszont több mint 3 millió ember kerülne veszélybe.

Az itáliai nagyváros kitelepítési tervét egy 1631-es kitörés alapján készítették el a hatóságok, arra számítva, hogy a robbanás hasonló mértékű lesz. A kutatók viszont úgy számolnak, hogy a kitörés ennél sokkal nagyobb lehet.

Jelentésükben leírják, hogyan zajlott a vulkán eddigi legnagyobb erejű kitörése.

A lávafolyam 25 kilométer hosszú volt, és a hegy észak-nyugati részén indult meg a mai Nápoly területe felé. Az első 12 kilométeren mindent letarolt.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×