eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében Görögország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 6-án. A magyar válogatott 9-6-ra kikapott, így a bronzéremért játszhat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elúszott a döntő, a bronzért játszhatnak Nagy Viktorék

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra kikapott a görögöktől a tokiói olimpia elődöntőjében.

A keretből Vogel Soma maradt ki, így Nagy Viktor az egyedüli kapus.

A két együttes már találkozott Tokióban, az első csoportmeccsen a görögök győztek 10-9-re.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár, de a magyar táborban szurkolt Varga Ádám ezüstérmes kajakozó is.

A mieink hozták el a ráúszást, de nem sikerült megszerezni a vezetést. A 2. percben Varga Dénes a kapufát találta el. Mindkét csapat jól védekezett a találkozó elején, érkeztek a blokkok, a lövők nem tudtak közel kerülni.

A 6. percben Zalánki Gergő próbálkozott emberelőnyben, de ebbe is belenyúltak a görögök.

A 7. percben a görög csapat szerzett vezetést: fórban Argiropulosz lőtte ki a rövid sarkot. Nem sikerült rögtön válaszolni: Vámos Márton helyzetét a kapus, Zerdevasz védte.

A görögök 22 másodperccel a negyed vége előtt megduplázták előnyüket: az első lövést még Nagy Viktor hárította, de a kipattanót Gkiouvecisz bombázta be. Az utolsó másodpercekben összejött a szépítés, Vámos talált be fórból (1-2).

Második negyed

Nem sikerült gyorsan egyenlíteni, Zalánki lehetősége maradt ki. A görögöknél viszont Argiropulosz jól birkózott a kapu előtt, furcsa mozdulattal tette rá a labdát a kapura, a kapufa is segített neki.

Zalánkit felbőszítette az előző kimaradt helyzet és a kapott gól, távolról lőtt védhetetlenül a kapuba (2-3).

Kétszer is kontrát fújnak a magyarok ellen, de a görögök sem tudnak ellépni. A 13. percben Manhercz a kapufát találta el.

A védekezésre továbbra sem lehetett panasz, a támadásoknak kellett volna pontosabbnak lenniük. Páros kiállítás után Manhercz lövése pattant mellé.

A görögök lövőket Nagy és a blokkok elbizonytalanították, ám az utolsó percben fórból nem sikerült egyenlíteni.

Harmadik negyed

A hosszú görög támadást sikerült kivédekezni, aztán a magyar csapat került fórba, és Pásztor Mátyás lőtt a kapus feje fölött a hálóba - megvan az egyenlítés.

Hosnyánszky volt a következő kiállított, de sikerült blokkolni a görög helyzetet. A vezetést azonban egyelőre nem tudta átvenni a csapat, Jansik a kapufát talált el.

A 21. percben újra a görögök vezettek: majdnem sikerült megkaparintani a labdát, és a támadóidőből is csak pár másodperc maradt, amikor Argiropulosz villant (3-4). A másik oldalon Pásztor lövését a kapus kiütötte.

Jó védekezés után emberelőnyben támadhatott a magyar együttes, Märcz Tamás pedig időt kért. A szépen megjáratott labdát végül Manhercz lőtte be biztos kézzel (4-4). Egy-egy kapufa mindkét oldalon, aztán a görögök fórban centerből Argiropulosz révén megint előnybe kerültek (4-5).

Az utolsó percben a mieink is emberelőnyben játszhattak, de a görögök gyorsan visszaszerezték a labdát.

Negyedik negyed

Görög kapufával kezdődött az utolsó negyed. Másfél perc után Manhercz egyenlített: nem sokat tétovázott, ahogy elá került a labda (5-5). A döntetlen nem maradt sokáig, Fontulisz talált be (5-6).

Emberelőnyben Vámos lőtt mellé, nem sikerült egalizálni rögtön. A görögök is fórba kerültek, időt kértek a 27. percben. Ki is használták a lehetőséget: Vlahopulosz volt eredményes szélről (5-7).

Újabb magyar kiállítás maradt ki, de visszakerült a labda, és Varga Dénes megrázta magát, nagyszerű csuklómozdulattal lőtte ki a felső sarkot (6-7).

Sajnos a görögök továbbra is jól használták ki a fórokat: Jansik büntetése után Gkiouvecisz lőtte ki a rövid sarkot (6-8). A következő két magyar támadás gyorsan elhalt.

Bő két perccel a vége előtt háromgólos előnybe került a görög együttes: Szkumpakisz távolról talált be.

Magyar időkérés, most kell rendet tenni a fejekben. Jön is az emberelőny, de Angyal lövését blokkolták, majd a következő akcióból hiányzott az ötlet.

Az utolsó perc előtt a görögök kértek időt, de már ünnepeltek. A hajrában sem sikerült szépíteni.

A magyar együttesnek így nem sikerült a döntőbe jutni, vasárnap a bronzért küzdhet majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×