eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Angyal Dániel, a magyar válogatott játékosa kezében a labdával a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében Görögország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: nem akarom bántani a fiúkat, de ez eléggé ortodox játék volt

A bronzéremért játszhat vasárnap a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután az elődöntőben 9–6-ra kikapott a görögöktől. Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelt az InfoRádióban.

Faragó Tamás szerint sajnálatos vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott a görögöktől, akik ráadásul teljesen megérdemelten nyerték a mérkőzést. A szakember korábbi szavait megismételve emlékeztetett: nem könnyű ellenük játszani, mert képesek egy olyan különleges játékra, aminek a lényeg az, hogy elrontják az ellenfelük játékát, akár a kisgyerekek a homokozóban.

Ezt most olyan tökéletesen és sikeresen csinálták, hogy

a magyar válogatott is belealudt a mérkőzésbe.

„Azt gondoltuk, igen, vezetnek, de majd megfordítjuk, hiszen vannak nekünk nagyon jó, klasszis játékosaink, Nagy Viktor remekül véd […], ami persze nem történt meg, mert a görögök tökéletesen tartották ehhez a különleges taktikához az egész mérkőzésen magukat.”

Ennek köszönhetően pedig tulajdonképpen a magyar csapat egyetlen egyszer sem tudott vezetni, hiszen a mérkőzés elején a görögök 2–0-ra elhúztak, aztán volt 3–1 is, majd a magyar válogatott végig futott az eredmény után, az egyenlítésre pedig 5–5-ig futotta. Faragó Tamás úgy véli, talán az volt a legnagyobb probléma, hogy nemcsak elhittük, hogy meg fog történni, amiről úgy gondoltunk, hogy meg kell történnie, tehát, hogy meg tudjuk fordítani bármi áron a mérkőzést, hanem ennek megfelelően taktikailag átvettük a görögöknek azt a lagymatag, álmos, lassító játékát, főleg a támadásokban, melyek során a lövések nem sikerültek, továbbá mi is belementünk a kiállítások kiharcolásába.

„Nem akarom bántani a fiúkat, de eléggé ortodox játék volt, ami igazából nem vezetett eredményre.”

Természetesen egy szövetségi kapitány bízik a csodában – tette hozzá az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, emlékeztetve, hogy ő maga is volt ebben a szerepben. Mint mondta, ilyenkor megy a próbálkozás a játékoscserével, azok favorizálásával, akiknek a legnagyobb sansza van arra, hogy gólt lőjenek, de ma sajnos ez sem sikerült. „Märcz Tamás próbálkozott mindennel, de szó szerint végigaludtuk a mérkőzést” – ismételte meg.

Faragó Tamás a folytatást illetően végezetül hozzátette: miután mind a női, mind a férfi vízilabda-válogatott teljesítményét dicséretesnek tartja, ezért

mindkettőtől érmet vár a bronzmérkőzésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×