eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kriszcina Cimanouszkaja fehérorosz futó (k) érkezik a Tokió melletti Narita Nemzetközi Repülőtérre 2021. augusztus 4-én. Cimanouszkaja, aki a tokiói lengyel nagykövetségen humanitárius vízum kiadását kérte Lengyelországtól, megkapta a vízumot és Varsóba utazik.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Megérkezett Varsóba a megfélemlített fehérorosz atlétanő

Az utolsó pillanatban biztonsági megfontolásokból a bécsi és nem a varsói gépre szállt fel Kriszcina Cimanouszkaja.

A varsói Chopin repülőtérre érkezett szerda este a tokiói olimpián szereplő Kriszcina Cimanouszkaja, a fehérorosz futó biztonsági okokból Bécsen keresztül utazott Lengyelországba.

A futónő eredeti bejelentések szerint Tokióból közvetlenül Varsóba repült volna szerda reggel a LOT lengyel állami társaság járatával, az utolsó pillanatban azonban változtatott tervein, és a bécsi gépre szállt fel. A varsói külügyi tárca ezt követően közölte: a lengyel diplomáciai szolgálat folyamatosan gondoskodik Cimanouszkajáról.

A futónővel kapcsolatot tartó fehérorosz közösség egyik tagja elmondta, hogy a diplomaták biztonsági aggodalmak miatt cserélték át a járatát.

Cimanouszkaját vasárnap a fehérorosz olimpiai csapat vezetői akarata ellenére fel akarták tenni egy Minszkbe induló járatra, ő azonban japán rendőri segítséggel diplomáciai menedéket kért a tokiói lengyel nagykövetségen.

Az olimpikon hétfőn kapta meg Lengyelországtól a humanitárius vízumot. Ugyanilyen vízumot ítéltek oda Cimanouszkaja férjének is - közölte szerda délután a lengyel kormányszóvivő, Piotr Müller. Hétfőn az ukrán sajtó arról számolt be, hogy a férj, Arszeny Zdanyevics, Fehéroroszországból Ukrajnába menekült. A férfi később a BBC ukrán adásában elmondta, hogy Lengyelországba szeretne utazni.

A lengyel politikai vezetők hétfőn bejelentették: amennyiben Cimanouszkaja úgy kívánja, biztosítják számára pályája folytatását Lengyelországban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden azt közölte, hogy Cimanouszkaja ügyében hivatalos vizsgálatot indított, és jelentést kért a fehérorosz olimpiai csapattól.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×