eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: törékeny még ez a csapat

A magyar női válogatott harmadik csoportmeccsén 17–13-ra győzött a házigazda japánok ellen a tokiói olimpia női vízilabdatornáján, és ezzel biztosította a helyét a negyeddöntőben. A magyar csapat a következő mérkőzését Kínával vívja vasárnap. A magyarok mérkőzését Faragó Tamás olimpiai-, világ és Európa-bajnok vízilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte az InfoRádióban.

„Kicsit pofonütés állapotban ültünk le a képernyő elé, és azt gondoltuk, hogy ez inkább edzőmérkőzés lesz, és nem kell izgulnunk, hát végül izgultunk egy kicsit, mert az eleje döcögősen ment. Igazából a csoportmérkőzések eredményeit mindig a végeredmény tükrében kell majd vizsgálni, a legfontosabb, hogy nyertünk, hogy túl vagyunk rajta, és azon persze el lehet gondolkodni, hogy mennyire törékeny még mindig ez a csapat, amely képes bravúrra is, de tud nyögvenyelős mérkőzést is játszani” – értékelt a női válogatott szövetségi kapitányaként is világbajnokságot nyerő szakember.

Faragó Tamás szerint nem önmagában a védekezéssel volt gond Japán ellen, úgy látja, hogy a történelmi siker, az Egyesült Államok legyőzése után úgy gondoltuk, hogy megengedhetjük magunknak, hogy olyan könnyedén játsszunk. Hosszútávú következtetést ebből nem kell levonni, igazából a negyeddöntővel kezdődik az olimpia, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy minden mérkőzésnek mi a súlya.

Kiemelte, hogy

a magyar válogatott legjobbjai közül többen is megmutatták ezen a meccsen, hogy vészhelyzetben oda tudják tenni magukat.

Arra számít, hogy most már meg kéne oldani, hogy csoportelső legyen a csapat (ez vasárnap Kína legyőzésével lehet meg), és akkor Kanada jöhet szembe a másik ötösből a negyeddöntőben, és az a csapat ígérkezik a legkönnyebb ellenfélnek.

„Örüljünk természetesen, de még ne tapsoljuk, mert messze még a vége,

sok minden történhet – figyelmeztetett Faragó Tamás. – Ahogy a csapat az amerikaiakkal játszott, az alapján van esély a döntőre.”

A magyar női pólóválogatott 2004-től mindig ott volt az olimpián, 2008-tól kezdve valamennyiszer bronzmérkőzést játszott – és bukott.

Szombaton magyar idő szerint reggel az Egyesült Államok lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele a csoportban, Faragó Tamás győzelmet vár, szerinte kijön a két vízilabda-kultúra közötti különbség.

„Arra számítok – tekintett előre –, hogy elsősorban nem fizikailag, hanem szellemileg tudjuk legyőzni az Egyesült Államok csapatát, habár hozzáteszem, az Egyesült Államokban az egyetemi bajnokságon kívül nincs bajnokság, tehát a idősebb játékosok kénytelenek Európába játszani, és az európai vízilabdát ők is megtanulták időközben.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×