eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének negyeddöntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Csak Liu Shaoang elődöntős férfi 500 méteren

Egyedüli magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázóként Liu Shaoang jutott elődöntőbe 500 méteren a pekingi téli olimpián, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry kiesett a negyeddöntőben.

A húsz indulót négy ötfős csoportba sorolták, mindegyikből a legjobb kettő, valamint a két leggyorsabb harmadik lépett tovább az elődöntőbe.

A magyarok közül először a szám világkupagyőztese, a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, 1500 méteren hatodik, 1000 méteren pedig két szabálytalanság miatt a mezőny végére sorolt Liu Shaolin futott. Ellenfele a címvédő és világcsúcstartó kínai Vu Ta-csing mellett a szám vb-bronzérmeseként az olasz Pietro Sighel, valamint a francia Sebastien Lepape és a lett Roberts Kruzbergs volt. Az FTC gyorskorcsolyázója a selejtezőben elért időeredménye alapján az előnytelen 4-es pozícióból a rajtolt, ám jó startjának köszönhetően gyorsan harmadik lett, az utolsó körnek is így vágott neki. Próbált kívülről előzni, ám Kruzbergs a végén visszajött rá, és célfotóval megelőzte, így Liu Shaolin kiesett 40.700 másodperces idővel.

A vegyes stafétával szintén harmadik helyezett, 1000 méteren még amerikai színekben négy éve olimpiai második, ezen a távon a világkupában 9. Kruegernek a szám Európa-bajnoka, az orosz Konsztantyin Ivlijev, az 1500 méteren aranyérmes dél-koreai Hvang Te Hon, valamint a belga Stijn Desmet és a kazah Abzal Azsgalijev jutott ellenfélnek.

Krueger a második helyről startolhatott, de a rajt során megbotlott , így az első kör végére negyedik lett. Hiába próbálkozott, lemaradt, és csak ötödik lett 40.844 másodperccel.

A vegyesváltóval és 1000 méteren is pekingi bronzérmes, 1500-on pedig negyedik, ezen a távon vk-negyedik Liu Shaoang - aki a hármas pályáról rajtolt - az 1500 méteren második kanadai Steven Dubois, honfitársa, Jordan Pierre-Gilles, az izraeli Vladislav Bykanov és az amerikai Ryan Pivirotto ellen bizonyíthatott.

Liu Shaoang igyekezett megmenteni a magyarok becsületét. A második helyről kicsúszott előle Pierre-Gilles, ennek köszönhetően hamar a biztos továbbjutást érő második helyen találta magát, majd egy remek előzéssel megnyerte futamát 40.386 másodperccel, ami a harmadik legjobb idő volt a mezőnyben, azaz az elődöntőben már a kettes pozícióból indulhat.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×