eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Az olimpiai ötkarikával feldíszített Eiffel-torony Párizsban 2024. július 18-án. A 2024-es olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik a francia fővárosban.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Botrány az olimpián, rendőri beavatkozásra volt szükség

Őrizetbe vett Párizsban vasárnap a rendőrség egy férfit, aki felmászott az Eiffel-toronyra a párizsi olimpia utolsó napján.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi a 330 méter magas acéltorony északi oldalán próbált felkapaszkodni a délutáni órákban, de a hatóságok félúton feltartóztatták.

A közösségi médiában megjelent felvételeken egy meztelen felsőtestű férfit lehetett látni, ahogy éppen azon a szakaszon mászik felfelé, ahol az olimpiai gyűrűket elhelyezték a torony oldalán. Egy másik videón a rendőrség által a kilátóplatformról lekísért vigyorgó férfi látható, aki a bámészkodókhoz szólva annyit mondott, hogy "kutyameleg van, mi?".

Az Eiffel-torony a párizsi olimpia megnyitóünnepségén ugyan központi szerepet játszott, a záróünnepséget azonban a Stade de France-ban tartják.

Címlapról ajánljuk
Búcsúzik a sportvilág a párizsi olimpiától – a záróünnepség élőben

Búcsúzik a sportvilág a párizsi olimpiától – a záróünnepség élőben

Saint-Denis-ben, a Stade de France-ban fejeződik be a XXXIII. nyári olimpia.

Támadnak a darazsak -– a szakértő szerint halálos is lehet, és nem segít a kalcium

A napokban lódarazsak csíptek meg egy nőt Veszprém megyében, szédülni kezdett, hányingere lett és torokdagadást észlelt. A mentésirányító helikoptert riasztott. A kirándulót végül stabil állapotban szállították kórházba. A klinikai immunológus, allergológus szerint erős tünetek esetén azonnal mentőt kell hívni, de enyhébb tünetek után is érdemes orvoshoz menni és konzultálni a teendőkről. Az InfoRádió Nékám Kristófot kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×