eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Fényjáték és az Eiffel-torony a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Tom Cruise-tól az Arany utazóig - minden, amit az olimpiai záróünnepségről tudni lehet

Vasárnap este 9 órakor kezdődik a ceremónia, amely egy disztópiába kalauzolja el a nézőket.

Nem kellett semmilyen cenzúrát vagy változtatást alkalmazni, a show olyan lesz, amilyennek eredetileg is elképzeltük – mondta Thomas Jolly, az ünnepségek művészeti vezető, aki az egyedi, sokak szerint szabados, rengeteg beszédtémát szolgáltató megnyitóért is felelt. A szervezők a záróünnepséget a Stade de France-ban tartják, ennyiben visszatérnek a hagyományokhoz, ám az eddig megjelentek alapján tele lesz a szokványostól eltérő elemekkel.

A műsor a Rekordok címet kapta, és vegyíti a múltat és egy futurisztikus disztópiát, a Mad Max filmek stílusában.

„Az olimpia zárása emlékeztet bennünket arra, hogy mennyire értékesek a játékok, tele egyedi pillanatokkal. amelyek közös, és ezért törékeny élménnyé válnak” - mondta Thomas Jolly, aki szerint lírikus, akrobatikus és látványos lesz a műsor.

Összesen 110 táncos és akrobata vesz részt a programban, valamint látható lesz a párizsi tűzoltók tornacsapatának műsora. A stadion tetején Tom Cruise mutat majd be valamilyen látványos jelenetet, biztosítva, hogy az olimpiai zászló átkerül Párizsból az Egyesült Államokba – ehhez videóbejátszások is készültek. A meglepetés fellépők között lesz Billie Eilish és a Red Hot Chilli Peppers.

„Magasra akartunk menni, az űrbe, és a történetünk egy csillagközi utazó története, aki megérkezik a stadionba, és felfedezi az olimpiai játékok maradványait. Újraéleszti őket, mint Pierre de Coubertin, aki a XIX. század végén fel akarta éleszteni az ősi olimpiai játékokat" - mondta Damien Gabriac forgatókönyvíró. Az Arany utazó karakterét a 32 éves bréktáncos, cirkuszművész Arthur Cadre alakítja.

A ruhák újrahasznosított anyagokból készülnek, fekete-arany színben, tele strasszokkal, a sztárok megjelenéséért pedig a Dior felel.

A ceremónia a sportolók bevonulásával kezdődik, majd ezt követi a zenés-táncos műsor, amely nagyjából 40 perces lesz. Jönnek a beszédek, aztán hogy Los Angeles hivatalosan is átveszi a stafétát. A szervezők megindító finálét ígérnek 11:30 körülre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×