eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Muszukajev Iszmail az iráni Rahman Musza Amuzadhalili elleni mérkőzésén a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én. Muszukajev Iszmail kikapott iráni ellenfelétől, másnap a bronzéremért léphet szőnyegre.
Nyitókép: Illyés Tibor

Technikai tussal kikapott Muszukajev Iszmail, a bronzért birkózhat

Muszukajev Iszmail 10-0-s pontállás miatt technikai tussal kikapott az iráni Rahmad Amouzadtól a párizsi olimpia szabadfogású birkózó-versenyeiben, a férfi 65 kg-os súlycsoportban.

Minf a két birkózó két értékers győzelemmel érkezett az elődöntőbe. Muszukajev Iszmail technikai tussal verte kirgiz ellenfelét, Ernazar Akmatalievet, majd 10-3-ra nyert az azeri Haji Aliyev ellen.

Amouzad 8-0-ra verte az amerikai Retherfordot, majd 11-0-ra az albán színekben versenyző, dagesztráni Iszlam Dudajevet.

A mérkőzés (sajnos) váratlanul és rendkívüli módon egyoldalú küzdelmet hozott. Muszukajev megpróbálta az első két mérkőzésen már látott, óvatos első menetes birkózását mutatni, de az iráni kitolta, levitte. Három perc sem kellett ahhoz, hogy 10-0-ra, azaz technikai tussal nyerjen Rahmad Amouzad.

Muszukajev Iszmail holnap a harmadik helyért, a bronzéremért birkózhat, ha azt a mérkőzést elveszíti, ötödik lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 19:55
×
×
×
×