eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
Mihók Attila szövetségi kapitány a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján az A csoportban játszott Magyarország - Ausztrália mérkőzés után a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. augusztus 4-én. A magyar válogatott ötméteresek után 14-12-re kikapott.
Nyitókép: Kovács Tamás

Mihók Attila szerint mindenkinek el kell döntenie, hogy győzni akar-e

Mihók Attila, a női válogatott egyik szövetségi kapitánya szerint eljött az ideje annak, hogy játékosai eldöntsék, meg akarják-e nyerni a meccseket, vagy inkább az ellenfél hibáira várnak.

A szakember ezt a vegyes zónában mondta az ausztráloktól ötméteresekkel elszenvedett vereséget követően, amivel eldőlt, hogy a párizsi olimpián a csoport harmadik helyén végez a gárda, így a sorozatban negyedik ötkarikás sikerükre hajtó, világbajnok amerikaiakkal találkozik a nyolc között.

"Nekünk kellett volna dominálnunk, nem pedig abban bíznunk, hogy az ausztrálok majd mindent elrontanak. Sokkal agresszívabban rá kellett volna menni a falra, az első vagy második lövőhelyzeteket elvállalni, nem pedig kiadogatni még ilyenkor is a szélre. Hiába kaptuk meg a fórokat, akkor is hasonló volt a helyzet. Ha jó eredményt szeretnénk elérni ezen az olimpián, akkor mindenkinek el kell döntenie, hogy győzni akar, vagy azt, hogy az ellenfél elveszítse a meccset" - fogalmazott a szakember.

Hozzátette, legalább hat-nyolc olyan eset volt az ausztrálok elleni összecsapáson, amikor jó lövőhelyzetet adtak fel a játékosok.

„Persze, az amerikaiaknak nem lehet nekiugrani, ugyanakkor azt fel kell mérni, hogy ha van egy lehetőség, akkor azt el kell vállalni" - mondta Mihók Attila, aki az Egyesült Államok elleni negyeddöntőről is beszélt. "Nyilván nem úgy terveztük, hogy az amerikaiakkal játszunk majd a negyeddöntőben, de az olimpián ha valaki érmet akar nyerni, annak valószínűleg találkoznia kell velük" - fűzte hozzá a tréner, aki a felkészülési időszak során tanítványaival két mérkőzést játszott a tengerentúlon, és egyszer nyert is. "Mi természetesen szeretnénk ott lenni a négy között" - hangsúlyozta.

Gurisatti Gréta szerint főként emberelőnyben járt lassan a labda, és ahogyan a kapitány is kiemelte, rendre nem a legjobb megoldást választották a kapu előtt.

Hozzátette, már a találkozó előtt megbeszélték, hogy figyelni kell Alice Williamsre, aki azonban a meccs végén megszórta magát és az ausztrálok nyerő emberének bizonyult.

"Sokáig jól kontrolláltuk a legjobb góllövőiket, aztán a végén lemaradtunk egy-egy zavarással, ez a lány pedig kihasználta ezt. Nem azokra terheltük rá a lövőhelyzeteket, akik nem voltak olyan eredményesek" - mondta a magyar válogatott pólós.

"Van egy célunk, az, hogy ez nem így sikerült most, nem szabad, hogy zavart okozzon a fejekben.

Nem ért még véget az olimpia, nem kell sírni vagy összeszakadni,

mennünk kell tovább, ha a nehezebb úton is" - nyilatkozta Gurisatti, aki szerint nagyon jó, hogy Kaliforniában legyőzték az amerikai csapatot. "Nagyon jól ismerjük egymást és tudjuk, hogy ők a legapróbb hibát is megbüntetik, ezért végig százszázalékosan kell koncentrálnunk. Csúszni, mászni kell majd, ahogyan Dohában is a világbajnoki döntőn, erre kell készülnünk."

A magyar és az amerikai csapat útja sorozatban a negyedik világversenyen keresztezi egymást, a 2022-es budapesti és az idei dohai vb döntőjében, valamint a 2023-as fukuokai vb ötödik helyéért rendezett összecsapásán is az amerikaiak nyertek.

Címlapról ajánljuk
Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Egyre hosszabb hőhullámokra és egyre magasabb hőmérsékleti értékekre kell készülnünk a következő évtizedekben – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Kovács Erik hozzátette: ha nem következik be kedvező változás a klímapolitikában, 2050-2060 után akár 45-47 fok is lehet nyaranta az Alföldön.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 4. 18:15
×
×
×
×