eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina

Majdnem botrányba fulladt a francia–argentin futballmeccs

Franciaország Egyiptommal, Spanyolország Marokkóval játszik majd a férfi labdarúgó-torna hétfői elődöntőjében. A házigazdák válogatottja kis híján botrányba fulladó meccsen verte az argentinokat.

A Kékek már az ötödik percben vezetést szerezte, a Crystal Palace támadója, Jean-Philippe Mateta a kapuba fejelte Michael Olise szöglete után a labdát.

A lefújás után a játékosok és a stábtagok egymásnak estek.

A mérkőzés végig feszült hangulatban zajlott, a francia szurkolók kifütyülték az argentin himnuszt, nem felejtették el, hogy néhány héttel ezelőtt, a Copa América megnyerése után az Albiceleste játékosai a franciákat sértő dalokat énekeltek az öltözőben.

Argentína a mérkőzés előtt abban reménykedtek, hogy az 1936 óta az első olyan ország lesz, amely a világ- és az olimpiai bajnoki címet is védi.

A további negyeddöntőkben Spanyolország – az Európa-bajnok Ferran Torres vezérletével – 3-0-ra verte Japánt, Marokkó 4-0-ra az Egyesült Államokat, Egyiptom pedig tizenegyesekkel Paraguayt.

Az elődöntőben Franciaország Egyiptommal, Spanyolország pedig Marokkóval találkozik.

Címlapról ajánljuk
Kárpáti Róbert az olimpia lélektanáról: a siker feldolgozása nem könnyebb, mint a kudarcé

Kárpáti Róbert az olimpia lélektanáról: a siker feldolgozása nem könnyebb, mint a kudarcé

A sportolók mentális felkészítéséről, a motiváció és az intelligencia állapotáról és a kudarcfeldolgozás módszereiről is beszélt a párizsi olimpia kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában Kárpáti Róbert, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa, sportpszichiáter, neurológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Új valóság köszönt be a világ egyik legsikeresebb bajnokságába - Úgy tűnik, félnek a csapatvezetések

Új valóság köszönt be a világ egyik legsikeresebb bajnokságába - Úgy tűnik, félnek a csapatvezetések

Hatalmas világsztárok, tízmilliárd forintos éves fizetések, új szabályok miatt gúzsba kötött csapatok, bizonytalan és kiváró vezetések, a tuti nyerőt behúzó NBA-tulajdonosok. Valósággal pezseg az élet az amerikai profi kosárlabda liga körül, és akkor még a jelenleg is zajló olimpiai játékokat meg sem említettük. Van tehát miről beszélgetni az NBA aktualitásai és pénzügyi vonatkozásai kapcsán, és ezt meg is tesszük Tőrös Balázs NBA-szakértőval a Checklist hétvégi különkiadásában. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és a cikk végén beillesztett lejátszóban is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×