eur:
397.81
usd:
364.23
bux:
72266.98
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Major Veronika a női légpisztoly versenyszám döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Chateauroux-i lőtéren 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

Major Veronika ismét megnyerte az alapversenyt és döntős

Major Veronika megnyerte az alapversenyt a női 25 méteres pisztolylövésben. A döntőt szombaton lövik.

A női 25 méteres pisztolylövés selejtezőjében Major Veronika az első és a második szakaszban is a legjobbnak bizonyult. Az első 30 lövésből 294 pontot rakott össze, a második tíz sorozatban csak 10-est lőtt. Az alapverseny felénél az első helyen állt.

A rapid szakaszban az első tíz lövése mind tízes lett, a második sorozatban 98-at lőtt, aztán a harmadik tízesben is hibátlan maradt. Összesen 294 ponttal zárt, ennek a számnak a selejtezőjében még soha, senki nem ért el jobbat. A legjobb eredménnyel jutott a szombati döntőbe.

Érdekes, hogy mindössze egy európai jutott a nyolcas fináléba rajta kívül, a francia Camille Jedrzejewski.

A szám másik magyarja, Fábián Sára Ráhel az első részben a maga csoportjában második lett, 291 pontot gyűjtött. Ugyanannyit, amennyit a rapidban. A tizenkettedik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk

Falus András génkutató: Imane Helif állapota egyenértékű a biológiai doppinggal

A nők között bokszoló Imane Helif algériai olimpikon egy olyan genetikai eltéréssel született nő, akit a magas tesztoszteronszintje a férfiakéhoz mérhető fizikai adottságokkal ruházott fel. Az ügyben az InfoRádió Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, génkutatót kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×