eur:
395.88
usd:
365.61
bux:
73983.99
2024. július 31. szerda Oszkár
Kuttor-Bragmayer Zsanett a célban a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídon 2024. július 31-én. A magyar versenyző a 26. helyen végzett.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kuttor-Bragmayer Zsanett: emelt fővel jöhettem le a pályáról

Százezres tömeg előtt, elképesztő izgalmakat hozott a női triatlonosok egyéni olimpiai futama Párizs belvárosában. A Szajna sodrásával és a csúszós macskaköves utakkal is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. Kuttor-Bragmayer Zsanett mindent kiadott magából és a 26. helyen ért célba.

Szerda reggel nyolckor jött el a várva-várt pillanat, elrajtolhatott a párizsi olimpia első triatlon futama, a női egyéni verseny. Az 55 induló – a férfiakhoz hasonlóan – nem kapott lehetőséget arra az elmúlt napokban, hogy ússzon a Szajnában, ugyanis folyamatosan az egészségügyi határérték felett volt a folyó szennyezettsége – emlékeztet közleményében a Magyar Triatlon Szövetség. Így „élesben” kellett alkalmazkodniuk az indulóknak a nagy sodráshoz és megtalálniuk a legideálisabb íveket. Összesen 1500 métert, egy 910 és egy 590 méteres kört kellett teljesíteniük. Sokat lehetett nyerni, ha valaki lefelé kihasználta a nagy sodrást, felfelé pedig olyan ívet választott, hogy a lehető legkevesebbet kelljen árral szemben úsznia.

Kuttor-Bragmayer Zsanett a jobb úszók közé tartozik, ennek megfelelően az első kört a 10. helyen fejezte be, az úszás legvégén pedig a 7. helyen jött ki a Szajnából kevesebb, mint fél perces hátránnyal az élen álló, olimpiai bajnoki címvédő, bermudai Flora Duffy mögött.

Párizs, 2024. július 31.
Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál 2024. július 31-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Párizs, 2024. július 31. Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál 2024. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt

„Engem egyáltalán nem zavart meg a rajt körüli herce-hurca, hiszen a mi versenyünk akkor volt, amikor az eredeti időrend szerint tervezték. Nagyon jól ment az úszás és a kerékpározás, és a futásnál is kihoztam magamból a maximumot. Sajnos az elmúlt másfél évben sokat küszködtem az Achilles-inammal, nem tudtunk annyi kilométert futni, amennyit szerettünk volna, ez most itt hiányzott a végén. De azt hiszem, emelt fővel jöhettem le a pályáról, mindent kiadtam magamból. Mostantól pedig nagyon szurkolok a fiúknak” – mondta Kuttor-Bragmayer Zsanett.

Az áradó Szajna után újabb, nem várt kihívás várt a triatlonosokra: hajnalban esett az eső, és bár a verseny idejére már elállt, de az utak még nem száradtak fel Párizs belvárosában. A 40 kilométeres kerékpározás első fele így valóságos túlélőversennyé alakult, a rendkívül csúszós macskaköves kanyarokban sorra buktak a résztvevők. Kuttor-Bragmayer Zsanett az egyik legtechnikásabb bringás a női mezőnyben, szerencsére nem hibázott, nem esett el és nem is keveredett tömeges bukásba.

Párizs, 2024. július 31.
Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián 2024. július 31-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Párizs, 2024. július 31. Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián 2024. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A kerékpáros pálya mellett végig hatalmas tömeg, százezres szurkolótábor – köztük sok magyar – biztatta a versenyzőket, ami csak egy újabb bizonyíték, hogy a triatlon az egyik legnépszerűbb olimpiai sportág, nem véletlenül jelölték ki a pályát különleges díszletek között, Párizs legismertebb és legszebb részein.

A második kerékpáros körben kialakult egy 10 fős élboly, amely később 9 fősre fogyatkozott egy újabb esés miatt, de magyar szempontból a legfontosabb az volt, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanett végig jól tartotta magát, és az élmezőnnyel kezdhette a futást.

A 10 kilométeres futás végén valóra váltak a francia szervezők álmai, hazai győzelem született, Cassandre Beaugrand lett az olimpiai bajnok. Kuttor-Bragmayer Zsanett élete második olimpiáján a 26. helyen ért célba.

Címlapról ajánljuk

Az olaszokkal vív negyeddöntőt a kardcsapat – élő

Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád kezd az olaszok ellen, Luigi Samele, Luca Curatoli és Michéle Gallo szerepel a másik oldalon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×