eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Parces Rebecca (b) és a holland Iris Wolves a női vízilabda csoportmérkőzés A csoportjában, a Hollandia-Magyarország mérkőzésen, a 2024-es párizsi nyári olimpián a Vizes Központban, Saint-Denis-ben 2024. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Este fokozódnak majd az izgalmak – a magyarok hétfői programja

A hétvégi napokhoz képest hétfőn kevesebb sportágban versenyeznek majd a magyarok. Így sem maradunk izgalmak nélkül, a vívókra, úszókra, valamint a férfi kézi- és a női vízilabda-csapatra érdemes lesz figyelni.

KÉZILABDA. A férfi válogatott – az egyiptomiak elleni vereség után – második mérkőzését is Európán kívüli ellenféllel játssza, az argentin válogatottal. A dél-amerikaiak is kikaptak az első mérkőzésükön, 36-31-re a norvégoktól. A mérkőzés 21 órakor láthatjuk.

LOVASSPORT. A lovastusa harmadik számában, a díjugratásban versenyez Kaizinger Balázs, 11 órától.

ÖKÖLVÍVÁS. A férfi 63,5 kg-os súlycsoport nyolcaddöntőjében Kovács Richárd az ausztrál Harry Garside-dal bunyózik majd 12.20-tól.

ÚSZÁS. Ismét 11 órakor kezdődik a délelőtti program, a női 400 m vegyesen (Jackl Vivien), és a férfi 800 m gyorson (Sárkány Zalán) lesz magyar induló. Este 20.30-kor kezdődik a program, annak részese lehet, délelőtti úszásának függvényében, Jackl Vivien.

VÍVÁS. Az egyéni versenyek utolsó napján a női kardozók és a férfi tőrözök szerepelnek, előbbiek versenyében három, utóbbiakéban egyetlen magyar érdekelt. Márton Anna már a selejtezőben vív, reggel 9 körül, a venezuelai Khaterine Paredesszel. Ha nyer, a spanyol Lucía Martin-Portugués következik. Szűcs Lucának 11.15 után, elsőre a 2023-as egyéni Eb-bronzérmes Martina Criscio jutott. Pusztai Liza is olasszal, Michela Batitstonnal találkozik. Ha nyer, s Márton Anna is eljut odáig, a legjobb nyolcért egymás ellen vívnak majd. A férfi tőrözőknél Dósa Dániel az egyiptomi Abdelrahmannal vív, várhatóan 13.05-től.

VÍZILABDA. Az első mérkőzésen Hollandiától vereséget szenvedő női válogatott 20.05-től a kanadaiakkal találkozik. Az észak-amerikai csapat az első fordulóban nem játszott, ezen a találkozón mutatkozik be.

Az olimpiai éremtáblázat állását itt tekinthetik meg.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×