eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ota Kijosi

Major Veronika és a férfi párbajtőrvívók éremért szállnak harcba – a magyarok vasárnapi programja

Major Veronika és a férfi párbajtőrvívók éremreményekkel várják a vasárnapot, bemutatkozik a férfi vízilabda-válogatott. Ha Rafa Nadal vállalja, létrejöhet a Fucsovics Márton elleni találkozója. Magyar szereplők vasárnap, az olimpián.

CSELGÁNCS: Pupp Réka, akinek testvére a női kajakcsapat tagja, a legjobb 16 között kapcsolódik be az 52. kg-osok versenyébe, első ellenfele vagy a spanyol Ariane Toro, vagy a mongol Lkhagvasürengiin Sosorbaram lesz. Utóbbi a jobb, tavaly harmadik volt az Ázsia-bajnokságon. A férfiaknál Pongrácz Bence a magyar induló, 66 kg-ban versenyez. Nem volt szerencséje a sorsolással, a nigeri Ismael Alhassane még legyőzhető ellenfél az 1. fordulóban, de a következő ellenfél már az olimpiai címvédő, japán Abe Hifumi lesz. A délelőtti program 10.00 órakor, a délutáni 16.00 órakor kezdődik.

HEGYIKERÉKPÁR: Vas Kata Blanka, aki Tokióban negyedik lett ebben a számban, 14.10-től versenyez.

KÉZILABDA: Az első mérkőzését a franciák ellen elveszítő női válogatott a nagyszerűen bemutatkozó, a spanyolokat leiskolázó brazilokkal játszik, reggel 9 órától.

LOVASSPORT: Az első nap után mindössze két versenyzőt megelőző Kaizinger Balázs ezúttal a tereplovaglásban vesz részt, várhatóan látványos kulisszák előtt, Versailles-i kastélynál. Ez a szám neki és lovának is sokkal inkább erőssége, mint az első, minden bizonnyal előre tud majd lépni.

ÖKÖLVÍVÁS: A női 66 kg selejtezőjében Hámori Luca az eredeti időpont szerint 17.22-kor mutatkozik be, ellenfele a 28 éves ír Grainne Walsh, akinek legjobb eredménye egy bronzérem a 2019-es, minszki Európa Játékokon.

SPORTLÖVÉSZET: Nagy napjuk lesz a magyaroknak, vasárnap is négyen lépnek lőállásba. Major Veronika a legjobb eredményt érte el szombaton, a légpisztolyosok alapversenyében. A nyolcas döntőbe kerüléssel már teljesítette alapcélját. A finálé éppen délben kezdődik. Előtte, 9.15-től rendelkezik a légpuska női alapversenyét Mészáros Eszterrel, majd ugyanebben a számban a férfiak alapversenyét 11.15-től, Pekler Zalánnal és Péni Istvánnal.

TENISZ: A férfi egyes első fordulójában Fucsovics Márton Rafael Nadallal (ha a spanyol vállalja a játékot), Marozsán Fábián pedig a francia Ugo Humbert-rel játszik. Szerepel a programban a férfi páros első fordulójában a Fucsovics, Marozsán kettős mérkőzése a holland Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof duóval.

TORNA: Három magyar versenyzőnő érdekelt a női selejtezőben, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge ugrásban, az utolsó pillanatban a résztvevők közé került, a megsérült Kovács Zsófia helyére lépő Székely Zója felemáskorláton tornázik majd.

ÚSZÁS: A 11 órakor kezdődő előfutamokban hat magyar indul: férfi 400 m vegyes (Zombori Gábor 11.15, Holló Balázs 11.21), férfi 100 m hát (Jászó Ádám, Kós Hubert 11.54), női 200 m gyors (Ábrahám Minna 12.05, Pádár Nikolett 12.08). Este fél kilenctől, az esti programban elődöntőket és döntőket rendeznek, a magyarok számai közül a 400 m vegyesen lesz meg a finálé is.

VÍVÁS: Női tőr egyéniben Pásztor Flóra kezd 10.55 után, az amerikai Jackie Dubrovich lesz az első ellenfele. A férfi párbajtőrvívók közül Koch Máté 12.25-kor, Andrásfi Tibor 12.50-kor, Siklósi Gergely 13.40-kor kezd. Egy-egy megnyert asszó után Koch Máté és Andrásfi Tibor egymással vívna a legjobb nyolcért. Előbbinek ehhez a kanadai Nicholas Zhangot vagy a venezuelai Gabriel Lugót, utóbbinak a szintén venezuelai Limardo Gascont kell megvernie. Siklósi Gergely cseh (Jakub Jurka) vagy egyiptomi (Mahmud Mohszen) vívó ellen mutatkozik be, utána a svájci Alexis Bayard vagy a kubai-belga Neisser Loyola jöhet, utóbbi két éve vb-bronzérmes volt egyéniben, Kairóban.

VÍZILABDA: Bemutatkozik a férfi vízilabda-válogatott, mégpedig a házigazda franciák ellen.

Azokat a sportágakat tekintve, amelyekben vasárnap nem lesz magyar szereplő, aranyérmet osztanak íjászatban, kajak szlalomban és gördeszkában, összesen 13 számban találnak gazdára érmek.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×