eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Botrány az olimpikonok köszöntése miatt!

A sportlövő Anna Korakaki volt a legeredményesebb görög sportoló a riói játékokon, mégsem kapott meghívást az olimpikonok állami köszöntésére.

A 19 éves lövő sportpisztolyban arany-, a 10 méteres légpisztolyos versenyben pedig bronzérmet szerzett Rióban, de elfelejtették meghívni a kormány által szervezett csütörtöki ünnepségre.

Az olimpikonok szerdán délután kaptak meghívást az eseményre, ahol a görög államfő, Prokopisz Pavlopulosz köszöntötte őket.

"Nem tudom, mit mondjak, csalódott vagyok. Rengeteg emberrel volt nézeteltérésem a közelmúltban, és nyilvánvaló, hogy most megfizetünk érte" - közölte Korakaki édesapja, egyben edzője, Tasosz Korakakisz a gazzetta.gr sportoldalnak.

"Újságíróktól szereztem tudomást az ünnepségről. Megkerestem az olimpiai bizottság elnökét, Spirosz Kapralosz urat, akiről bizton állítom, hogy nem tehető felelőssé a történtekért. Ugyanakkor erre nincs mentség" - tette hozzá.

"Tudták, hogy Anna nincs az országban ezekben a napokban, és kértük őket, hogy előre szóljanak az ünnepségről, hogy tudjunk tervezni" - mondta Korakakisz, akinek lánya Franciaországban nyaral.

A Görög Olimpiai Bizottság szóvivője cáfolta azokat a helyi sajtóértesüléseket, miszerint a sportolót szándékosan nem hívták meg a köszöntésre. Hozzátette, többen nem tudtak részt venni az eseményen, így egy másik ünnepséget is terveznek, ahol az egész riói csapat ott lehet.

Görögország három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az olimpián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×