eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Borkai Zsolt: büszkék lehetünk a magyar csapatra

Borkai Zsolt szerint "emelt fővel" térhet haza Rióból a magyar olimpiai csapat.

"Büszkék lehetünk a magyar csapatra, keményen teljesítettek a versenyzők, sokan állhattak fel a dobogóra, s a legcsodálatosabb dolog, hogy nyolcszor hallgathattuk itt Rióban a magyar himnuszt." - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szombaton, a játékok utolsó előtti napján, a kajak-kenu versenyek után a Magyar Házban tartott ünnepségen.

Kiemelte, Rióban megszületett a magyar olimpiai történelem 500. érme.

"Sőt, azóta elértük az 501-et is, ezért úgy gondolom, büszkén, emelt fővel térhet haza a magyar olimpiai csapat." - tette hozzá.

A MOB-elnök hangsúlyozta, ott volt minden magyar érem megszületésénél, s örömmel tapasztalta, a különböző sportágak versenyzői miként szurkolnak egymásnak, s hogy egy sportág sikere mekkora lendületet tud adni a többinek.

Példaként említette a vívást - a párbajtőröző Szász Emese szerezte a küldöttség első aranyérmét -, amely az 1972-es ötkarikás játékok óta nem volt ilyen sikeres.

"De ez a siker az olimpiai családé" - fogalmazott.

Borkai Zsolt elismerte, örült volna, ha csapatsportágban vagy a küzdősportágaknál is születnek szép eredmények.

"Ugyanakkor azt gondolom, összességében kell nézni a csapat teljesítményét. Természetesen a szakmai kérdésekkel is foglalkozni kell a jövőre nézve, a MOB egyeztetni fog a szövetségekkel, és értékelni fogja a teljesítményeket." - nyilatkozott a MOB-elnök, aki úgy vélte, a kemény, céltudatos munkának, a magyar virtusnak köszönhető, hogy Magyarország ismét előkelő helyen végez majd az éremtáblázaton.

Magyarország eddig nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szerzett Rióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×