eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Az olimpia után vizsgálnák az orosz kizárást

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a riói olimpia után meg akarja vizsgálni, miként lehetne megszüntetni az orosz atléták kitiltását.

"Egy munkacsoportot kértem fel, hogy dolgozzon ki egy ütemtervet a párbeszédről a témában. A célunk a kizárás feloldása" - közölte Sebastian Coe, az IAAF brit elnöke.

A tavaly ősszel kirobbant orosz doppingbotrány következményeként az IAAF kitiltotta az összes orosz atlétát a riói olimpiáról. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a 68 érintett fellebbezését, végül csak az Egyesült Államokban élő távolugróét Darja Klisináét fogadta el. Így ő volt az egyetlen orosz atléta, aki indulhatott a brazíliai játékokon.

Az orosz doppingügy után viszonylagos nyugalomban rendezték meg a riói atlétikai versenyeket.

"Figyelemreméltó héten vagyunk túl. Szombat estig három világrekord, tíz kontinentális, kilenc olimpiai és 93 országos csúcs dőlt meg" - jelentette ki Coe az IAAF sajtótájékoztatóján.

Coe szerint biztosan voltak olyanok, akik kiábrándultak az előzmények miatt az atlétikából, "de a honlapunk növekvő forgalma azt bizonyítja, hogy fennmaradt a sportág iránti érdeklődés".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×