eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Jól ment a kajakosoknak és Parsnak, a bronzért játszhat a női vízilabda-válogatott

A címvédő Kozák Danuta K-1 500 méteren, a világbajnok Tótka Sándor, Molnár Péter duó K-2 200 méteren, a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin egység pedig K-2 1000 méteren biztosította helyét a nyolcas döntőben a riói olimpiai kajak-kenu versenyeinek szerdai délutáni programjában. Az Olimpiai Stadionban a címvédő Pars Krisztián bejutott a kalapácsvetés döntőjébe. A bronzéremért játszhat a női vízilabda-válogatott.

ATLÉTIKA

Az Olimpiai Stadionban a címvédő Pars Krisztián bejutott a kalapácsvetés döntőjébe. A szombathelyi versenyző a selejtezőben 73,54 métert, majd 75,49-cet ért el, ezzel a negyedik helyen jutott tovább a fináléba, amelyre magyar idő szerint szombaton 2.05 órakor kerül sor.

KAJAK-KENU

A Rodrigo de Freitas Lagunában a magyarok közül elsőként Hufnágel és Ceiner állt rajthoz, s a bemelegítő előfutam után a középfutamban kiélezett csatában szerezte meg az A döntős szereplést érő harmadik helyet. A Tótka Sándor, Molnár Péter vb-címvédő kettőst, amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz, az előfutamban csak a spanyol egység tudta megelőzni, míg a középfutamot már magabiztosan nyerte. A keddi párosdiadal óta háromszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta az elő- és a középfutamban is rajt-cél győzelmet aratott, így készülhet a fináléra. Hajdu Jonatán előfutamában remek versenyzéssel a második, a középdöntőben azonban csak negyedik lett, s így ő csütörtökön a B döntőben lesz érdekelt.

MŰUGRÁS

Kormos Villő a toronyugrók szerdai selejtezőjében 27. helyen végzett, így nem jutott elődöntőbe

VÍZILABDA

A bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott, miután a szerdai elődöntőben 14-10-re kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól. Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese csak az első negyedben tudta tartani a lépést jóval esélyesebb riválisával, amely végül megérdemelt győzelmet aratott.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×