eur:
395.84
usd:
369.27
bux:
72029.56
2024. július 2. kedd Ottó

Köszöntötték az eddigi legsikeresebb magyarokat

Hétfő este, a Rio de Janeiró-i olimpia tízedik versenynapján a Magyar Házban köszöntötték az ötkarikás játékokon érmes és pontszerző magyar sportolókat.

A kötetlen hangulatú, vacsorával egybekötött ünnepségen Fábián László csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója hangsúlyozta, természetesen nem kell még végelszámolást készíteniük.

"Idáig nagy győzelmekkel és egyéni teljesítményekkel jutottunk el. Számomra az is nagy öröm, ha valaki úgy szerezte meg a 28. helyet, hogy küzdött és mindent megtett. Bízom benne, úgy élitek meg ezt az olimpiát, hogy egy örök emlék lesz, vagy esetleg találjátok meg benne azt, amely még jobb teljesítményre sarkal a következő években, hogy Tokióban még szebb eredményt érjetek el" - szólt a sportolókhoz Fábián László, egyúttal arra ösztönözte őket, hogy a hátralevő napokban minél több honfitársukért szorítsanak a versenyhelyszíneken.

A versenyzők eddigi teljesítményéért köszönetet mondott Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti pályázat vezetője.

"A 2024-es pályázati csapat nevében csak annyit tudok mondani, köszönjük! Köszönjük nektek azt a páratlan élményt, hogy amikor eléritek azt az eredményt, amit elértetek, amikor a ti sikereiteknek örülhetünk és drukkolhatunk nektek, akkor a legjobb dolog magyarnak lenni. Köszönöm, hogy segítitek a munkánkat, mert sokkal könnyebb úgy fellépnünk a budapesti pályázat érdekében, hogy a partnereink, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai megveregeti a mi vállunkat és gratulálnak a szereplésetekhez" - fogalmazott Fürjes Balázs.

Ezt követően azok a sportolók, akik részt tudtak venni az ünnepségen, ajándékot vehettek át teljesítményükért.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×