eur:
396.07
usd:
369.54
bux:
72031.32
2024. július 2. kedd Ottó

Döntős a női 4x200-as gyorsváltó

A magyar női 4x200 méteres gyorsúszó váltó harmadik lett az amerikaiak és kínaiak mögött, így továbbjutott a legjobb nyolc közé a szerdai előfutamból a riói olimpián.

A Verrasztó Evelyn, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású staféta 7:51.17 perces időeredményt ért el, s ezzel a két előfutam alapján ötödikként jutott tovább.

"Kiúsztuk magunkat, biztosra kellett mennünk ahhoz, hogy bekerüljünk, nem lehetett tartalékolni" - mondta Kapás Boglárka.

Hosszú Katinka a fináléval kapcsolatban megjegyezte, nagyon nehéz dolga lesz a váltónak:

"Az a baj, hogy sok csapat nem így fog majd felállni, és nagyon nehéz megmondani, ki hogy fog úszni. Most az első nyolcban kellett lenni. Az már nagyszerű siker szerintem, hogy bejutottunk, hiszen olyan csapatok estek ki, mint az olasz, a francia vagy a brit. Nagyon kemény volt a mezőny, mindenki odatette most magát."

A döntő közép-európai idő szerint 4.55 órakor kezdődik majd, a szerda éjszakai programban ez lesz az egyetlen magyar érdekeltségű finálé.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×