eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

"Mondhatjuk, hogy a Vasas vezeti az olimpiai éremtáblázatot?"

A párbajtőröző Szász Emese és a 400 méter vegyesen győztes úszó Hosszú Katinka személyében két Vasas-sportoló szerezte meg szombaton a magyar küldöttség első két aranyérmét a riói olimpián.

A budapesti klub vasárnapi közleményében Markovits László elnök kifejtette, ismét büszke lehet mindenki a magyar sportra, szombaton kicsit megint Magyarországra figyelt a világ.

"Óriási öröm számomra, hogy ennek a sikernek fontos részese a Vasas. Déja vu-érzésem volt, hiszen négy éve Londonban ugyanígy egy vasasos vívó szerezte a magyar csapat első olimpiai aranyát. Ki gondolta volna, hogy ezt még túl lehet szárnyalni?" - utalt a klubvezető a kardozó Szilágyi Áron 2012-es diadalára, hozzátéve, gratulál mindenkinek, aki részese Szász Emese és Hosszú Katinka aranyérmének.

Ferjancsik Domonkos korábbi világbajnok kardozó, a Vasas vívószakosztályának elnöke felvetette: "Mondhatjuk, hogy a Vasas vezeti az olimpiai éremtáblázatot?" Ezután úgy fogalmazott, hogy Szász Emesét titkon a dobogóra várta, de a legmerészebb álmában sem gondolta, hogy ennyire fényes lesz az az érem.

"Emlékszem, tavaly a világbajnokság után sms-eztünk, és kicsit le volt törve a bronz miatt, akkor is azt írtam neki, hogy egy év múlva kell tökéletes állapotban lennie. Nagyon büszke vagyok rá, ő egy igazi szorgalmas, alázatos sportember, akiről csak jókat lehet mondani, megérdemelte a sikert. Persze Kulcsár Győzőnek is jár a kalapemelés, hiszen ismét hozzájárult egy olimpiai aranyhoz a munkájával" - fejtette ki Ferjancsik Domokos.

A szakosztályelnök szerint sokan mondják, hogy ez volt Szász Emese utolsó dobása, de ő ezzel nem ért egyet, mondván: "gondoljunk csak Imre Gézára vagy Kulcsár Krisztiánra, manapság a párbajtőrben még negyvenhez közeledve is találunk világklasszis sportembereket."

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×