eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kovács Zsófia kilencedik két csoport után az összetett selejtezőben

Kovács Zsófia 54,598 pontot szerzett a tornászok egyéni összetett selejtezőjében, mellyel jelenleg, az első két csoportot követően a tizedik, az összetett finálé szempontjából pedig a kilencedik helyen áll.

A 16 éves magyar sportoló élete első olimpiáján talajon kezdte meg szereplését. Gyakorlatát jól indította és szépen hajtotta végre egészen a végéig, de az utolsó ugrás után letérdelt, amiért komoly levonást kapott, s a zsűri végül 12,766 pontra értékelte gyakorlatát.

A folytatásban következett az ugrás - ebben hetedik lett az idei Európa-bajnokságon -, s ez már lényegesen jobban sikerült. A kontinensviadalhoz képest az erősebb első ugrás nem változott, a második viszont jóval nehezebb lett a korábbinál, s miután mindkettő szinte hibátlanra sikerült, 14,866 pont került a neve mellé. A harmadik szer a felemás korlát volt, s az ebben a számban Eb-ötödik Kovácsnak ezt a gyakorlatát is sikerült hibátlanul végrehajtania, amiért 14,733 pont lett a jutalma.

Utolsóként jött a gerenda, melyen a pódiumedzéseken is bizonytalankodott, és ezúttal sem volt tökéletes a produkciója, többször is küzdött egyensúlya megtartásával egy-egy elem végén, s egy ugrás után le is esett a szerről. A bírók 12,233 pontot adtak, ezzel pedig 54,598 ponttal zárta a selejtezőt a magyar versenyző, aki összetettben jelenleg tizedik, de három orosz tornász is előtte van, s mivel egy nemzetből a döntőben csak maximum ketten indulhatnak, tulajdonképpen a kilencediknek tekinthető. Az összetett finálét, melyben 24-en szerepelnek majd, csütörtökön rendezik.

Jelenleg ugrásban a hetedik, míg felemáskorláton a nyolcadik legjobb pontszám a dunaújvárosi tornászé, mégis utóbbiban áll jobban, mivel ott négy orosz van előtte, s a szerenkénti döntőkben is csak ketten vehetnek részt egy országból. Ugyanakkor mindkét szeren nagyon kicsi az esélye arra, hogy bejusson a fináléba.

"Bosszant a hibám talajon, mert ez egy régi gyakorlatom, ugrásban és korláton viszont sikerült jó gyakorlatokat csinálnom, aminek örülök. Gerendán pedig sajnos éreztem, hogy bizonytalan vagyok" - foglalta össze a napját Kovács Zsófia, aki azt is elmondta, hogy nagyon élvezi az első olimpiáját. - "Remélem, sikerül döntőbe jutnom valahol. Most ezért izgulhatok estig."

A selejtezőből még három csoport hátra van.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Az „arab tavaszt” követően az arab világ demokratizálódásának nagy reménysége volt az észak-afrikai, csaknem 12 milliós ország, Tunézia, ahol a 2010-es évek közepén rövid időre valóban létre tudott jönni egyfajta – igaz, ingatag – plurális demokrácia. Az igazi népképviseleti hagyományok hiánya és a megoldhatatlannak tűnő gazdasági problémák azonban kikezdték a rendszert, és 2019-ben nagy erővel tört be egy addig a politikán kívüli szereplő, Kaisz Szaíd. Az új elnök rövid időn belül belekezdett a jogállami vívmányok leépítésébe, és mostanra autoriter hatalmat épített ki. Vasárnap elnökválasztást tartanak Tunéziában, ahol Szaíd és egy áljelölt mellett egyetlen valódi kihívó indul, akit azonban pár héttel a voksolás előtt börtönbe vetettek. Nagyon úgy tűnik ezért, hogy a választás csak színjáték lesz, melynek célja Szaíd tekintélyuralmi rendszerének népi legitimálása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×