eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A feleségeikkel tréningeznek ma a magyar Eb-keret labdarúgói

Minden egyes pont megszerzése egy apró álom megvalósulása a franciaországi Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott számára Bernd Storck szövetségi kapitány szerint.

"Minden pont olyan, mint egy álom, és nekünk már négy van. Ha valaki ezt mondja nekem a torna előtt, nem hiszem el" - nyilatkozta német újságíróknak a szakvezető, aki hozzátette, a csapat rendkívül keményen dolgozott a felkészülés során, és nagyon sokat fejlődött a két ausztriai edzőtáborban.

Külön kiemelte, nagyon fontos volt számára, hogy olyan erős ellenfelekkel találkozzanak az Eb előtt, mint Horvátország, az Afrika-bajnok Elefántcsontpart vagy a világbajnok Németország.

"Különösen a gelsenkircheni találkozó volt fontos. A futballistáim 60 ezer szurkoló előtt játszhattak, így sok tapasztalattal gazdagodtak, ezáltal már nem volt újdonság, hogy ilyen nagy tömeg előtt léptek pályára, mint ami az Eb-n is várt rájuk" - fogalmazott Storck.

A 23 fős keretét kiegyensúlyozottnak nevezte és megjegyezte, minden egyes játékosa megérdemli, hogy ott legyen a kontinensviadalon és lehetőséghez jusson. Szerinte Magyarországon a "múlt árnyéka hatalmas", de meg kell adni a lehetőséget a mostani generációnak, mert kiérdemelte ezt. Hangsúlyozta, sok tehetséges futballista van Magyarországon, de dolgozni kell velük, és lehetőséget adni nekik a játékra.

"Vasárnap családi napot tartunk, a reggeli edzés után a labdarúgók szerettei bejöhetnek a táborunkba, és szabadfoglalkozás lesz mindenki számára. De hétfőtől már Portugáliára koncentrálunk. Ez az Európa-bajnokság, és nem turistaként vagyunk itt, majd a torna után elmehetnek vakációra a játékosok" - mondta a közeli jövővel kapcsolatban Storck.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott matematikailag még nem jutott tovább, de négy pontjával vezeti az F csoportot a második forduló után és harmadiknál rosszabb már nem lehet a kvartettben. Az utolsó körben jövő hét szerdán 18 órától Portugáliával találkozik Lyonban. A hat négyesből az első két helyezetten túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×