eur:
393.13
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Markó Edina: Már komolyan veszik a magyarokat

A magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a keddi, osztrákok elleni győzelem ellenére nem szabad a továbbjutással foglalkoznia a játékosoknak. Markó Edina kiemelte, hogy néhány remek egyéni teljesítmény mellett a csapatjáték volt a kulcsa a 2-0-ás sikernek a franciaországi Európa-bajnokságon.

„Nem lepődtem meg, inkább óriási örömmel töltött el. Úgy állt hozzánk az osztrák válogatott, ami nekünk a legjobban feküdt, amit megtalált még Dárdai Pál, Bernd Storck pedig továbbépített, hogy ezek a játékosok mire képesek, mi az a játék, amit elvárhatunk tőlünk, mi az a maximum, amit kihozhatunk belőlük – mindez bebizonyosodott ezen a mérkőzésen” - emelte ki Markó Edina.

A magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy látta: „nagyon szervezett volt a védekezés, jól megtaláltuk a magasságát, hogy az osztrákok ne tudjanak lendületbe kerülni, rágyorsítani, olyan szituációkat kialakítani a kapu előterében, ahol esetleg kiderülhetnek az egyéni képességeik. Jó volt nekünk, hogy feltolták magukat, nagy területeket hagytak nekünk, amiket jól be tudtunk játszani, tudtunk kontrázni és bátor labdakihozatalaink is voltak, tehát nagyon fel mertük és tudtuk építeni a játékunkat.”

„A csapategység diadala volt ez. A szervezettség, a taktikus játék, az egymás kisegítése, közel azonos teljesítményszint minden poszton. Nem is tagadom, hogy elfogult vagyok. Király Gábor hozta megint azt a biztonságot, amit kellett. Az első percben még a szerencse segített, aztán voltak fontos védései és kellett a biztonság és a stabilitás a kapuból.”

A továbbjutásról Markó Edina úgy fogalmazott: „fontos, hogy reálisan értékeljük ezt a mérkőzést, és lépésről lépésre haladjunk; mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozzunk. Ez nehéz, különösen a szurkolóknak, akik már továbbjutást várnak.”

Az lesz a nehézség a csoportban, hogy esélye van a körbeveréseknek és a váratlan pontszerzéseknek és -vesztéseknek – vélte az InfoRádió Eb-szakértője.

„A magyarok állnak a csoport élén, már komolyan veszik a csapatot az ellenfelek. Olyan szempontból kicsit könnyebb a dolgunk, hogy rohannunk nem nekünk kell, megvan a három pontunk, vezetjük a csoportot. Nagyon fontos, és biztos, hogy a fiúk figyelmét is erre hívja fel a szakmai stáb, hogy ne foglalkozzanak most még a továbbjutással, csak Izlanddal” - hangsúlyozta Markó Edina.

Az Eb-percek adásait ide kattintva hallgathatják meg

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×