eur:
393.06
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Dénes Ferenc: már másképp számolnak a magyar labdarúgókkal

Nemcsak a magyar labdarúgók, hanem a magyar labdarúgás is felértékelődhet - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász, az InfoRádió Eb-szakértője az osztrákok elleni 2-0-s győzelem után.

Dénes Ferenc kiemelte, minden szempontból pozitív a kicsit váratlan siker.

A futballipar számára a legjobb esemény következett be, felértékelődnek a magyar labdarúgók, a magyar labdarúgás általában, szövetségi szinten és remélhetőleg klubszinten is. A legfontosabb az lenne, hogy a szurkolók szemében értékelődjön fel” - hangsúlyozta a sportközgazdász.

Hozzátette, a legjobban szereplő játékosok megmutatták, képesek kiélezett tétmérkőzésen is jól játszani. Ez mindenképpen pozitív, mert innentől kezdve ha esetleg rosszabbul is játszanak, van egy referenciaszintjük.

Az a kérdés, hogy lehet azt a formát állandósítani. Reménykedjünk, hogy további kiváló teljesítményeket látunk majd még” - jelezte az InfoRádió Eb-szakértője.

Gera Zoltánról szólva Dénes Ferenc kiemelte, a képességei nem lehetnek kérdések, a kora igen, de az a többlet, büszkeség, ahogy többször el is mondta, hogy a magyar nemzeti válogatottban játszik, a hit, az elköteleződés a magyar válogatott iránt, egészen kiváló teljesítményt tud kihozni belőle. Az kérdés, hogy a sorozat egészében tudja-e ezt tartani. De azért van ott az edzői stáb, hogy ezt menedzselni tudják, biztos, hogy meg fogják oldani – tette hozzá.

Azoknak a vállalatvezetőknek, döntéshozóknak, akik nézték a mérkőzést, esetleg Budapest vagy a vidéki nagyvárosok utcáin jártak, olyan élményben lehetett részük, - amit hosszú ideje mondunk, de nehéz volt kézzel foghatóvá tenni – hogy a magyar társadalomban a futball szeretete, a sikeréhség olyan erő, társadalmi bázis, ami eddig nem jöhetett ki, hiszen nem voltak részsikereink sem. Tegnap este a lelkesedés meggyőző volt, nemcsak a pályán, hanem az országban is” - mondta a sportközgazdász.

Dénes Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy már el is jött az az idő, hogy az ügynökök, klubok más számokkal kalkulálnak egy magyar játékos leigazolásakor.

A kijutástól ez már észlelhető, de a keddi teljesítmény után egyértelműen azt lehet mondani, hogy a magyar labdarúgók képesek jól teljesíteni kiélezett helyzetben. Ennek meg kell mutatkoznia a játékjoguk árában is, nem beszélve arról is, hogy egyébként is újabb és újabb pénzek áramlanak a labdarúgásba, tehát természetszerűleg emelkednek a jó labdarúgók árai” - vélekedett az InfoRádió Eb-szakértője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×