eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
„A magyar csapat az Eb eddigi legnagyobb meglepetése”

„A magyar csapat az Eb eddigi legnagyobb meglepetése”

A francia sportújságírók és szakértők szerint „a magyar csapat az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése”. Bár a magyar játékosok korábban azt mondták, hogy hittek előre a sikerben, az InfoRádió helyszínen tartózkodó szakújságírója úgy látta, először ők maguk sem tudták feldolgozni ezt. Kemény Dénes szerint a magyar játékosoknak minél gyorsabban meg kell emészteniük a sikert, és ugyanazzal az alázattal, feszültséggel kell a következő meccsen kimenni a pályára, mint ahogy most tette a magyar csapat.

A magyarok az eddigi legnagyobb meglepetés

A francia sportújságírók és szakértők a keddi, szerintük látványos és dinamikus magyar-osztrák összecsapást követően az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetéseként emlegette a magyar válogatottat. Többen sportszerűen bevallották: túlértékelték az osztrák válogatottat, „arra számítottunk, hogy sima győzelmet aratnak, és éppen az ellenkezője történt” – idézte az egyiküket a meccse után S. Ráduly János, az InfoRádió franciaországi tudósítója.

„A magyar csapat az Eb eddigi legnagyobb meglepetése”

A franciáknak a magyar csapat lelkesedése, a játékosok szolidaritása, azaz a csapatszellem tetszett a leginkább.

A mérkőzést követően megkönnyebbüléssel nyugtázták, hogy a magyarok óriási lelkesedéssel, ugyanakkor rendbontás és erőszakoskodás nélkül bátorították csapatukat.

A franciaországi visszhangról részletesebben olvashat cikkünkben

„Félelmetes érzés volt, ahogy egy nagy tornán a magyar himnuszt játszották”

„A játékosok azt mondták, hogy hittek előre a sikerben, érezték, hogy meg lehet fogni az osztrákokat. Mégis azt láttam rajtuk valahol, hogy első körben ők maguk sem tudják feldolgozni ezt a sikert” - számolt be helyszíni tapasztalatairól az InfoRádió szakújságírója.

„Nagyon régen nem beszéltek ilyen pozitív kontextusban a magyar válogatottról nagy tornán. Nyilván a pórselejtező után jó volt a magyar csapat sajtója, de ez más, ez egy Európa-bajnokság, ahol valamilyen egészen félelmetes érzés volt újságírónak, szurkolónak lenni, ahogy ott álltunk egy nagy tornán és a magyar himnuszt játszották, a magyar játékosokért szurkolhattunk” - mesélte Dénes Tamás.

Dénes Tamás szakújságíró helyszíni tapasztalatairól részletesebben is olvashat cikkünkben

„Ugyanazzal az alázattal, feszültséggel kell a következő meccsen kimenni a pályára”

„Régi törvény, ha valaki sokat tesz azért, hogy győzzön, akkor ezekből pozitívan jön ki. Amikor kellett, nagyon higgadt volt a magyar csapat és egyetlen passzt sem rontottak el, ahogy a befejezést sem” - tapasztalta Kemény Dénes a vízilabda-szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív Eb-szakértője.

„A játékosok abszolút tisztán kell lássák, hogy ennek a mérkőzésnek, ennek a nagy sikernek az örömét minél gyorsabban meg kell emészteni, és ugyanazzal az alázattal, feszültséggel kell a következő meccsen kimenni a pályára, mint ahogy most tette a magyar csapat” - tanácsolta a volt sikerkapitány.

„Miután a győzelemmel összeszedtük a három pontot, neki lehet menni Izlandnak. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy nem óvatoskodnunk kell, hogy hozzunk egy ikszecskét, hanem igenis nekik kell menni, mert ennek a csapatnak van olyan lelkiereje, hogy ha nehezebben alakul a meccs, mint a keddi, akkor is ki fogja tudni hozni belőle a maximumot” - véli Kemény Dénes.

A volt sikerkapitány véleményét részletesebben is megismerheti a cikkünkben

"A lelkesedés meggyőző volt az országban is"

„Azoknak a vállalatvezetőknek, döntéshozóknak, akik nézték a mérkőzést, esetleg Budapest vagy a vidéki nagyvárosok utcáin jártak, olyan élményben lehetett részük, - amit hosszú ideje mondunk, de nehéz volt kézzel foghatóvá tenni – hogy a magyar társadalomban a futball szeretete, a sikeréhség olyan erő, társadalmi bázis, ami eddig nem jöhetett ki, hiszen nem voltak részsikereink sem. Tegnap este a lelkesedés meggyőző volt, nemcsak a pályán, hanem az országban is” - mondta a Dénes Ferenc sportközgazdász.

A szakember részletesebben is elemzi a helyzetet az alábbi cikkben.

„A csapategység diadala volt ez"

"A szervezettség, a taktikus játék, az egymás kisegítése, közel azonos teljesítményszint minden poszton. Nem is tagadom, hogy elfogult vagyok. Király Gábor hozta megint azt a biztonságot, amit kellett. Az első percben még a szerencse segített, aztán voltak fontos védései, és kellett a biztonság és a stabilitás a kapuból” - mondta Markó Edina.

„A magyarok állnak a csoport élén, már komolyan veszik a csapatot az ellenfelek. Olyan szempontból kicsit könnyebb a dolgunk, hogy rohannunk nem nekünk kell, megvan a három pontunk, vezetjük a csoportot. Nagyon fontos, és biztos, hogy a fiúk figyelmét is erre hívja fel a szakmai stáb, hogy ne foglalkozzanak most még a továbbjutással, csak Izlanddal” - hangsúlyozta az InfoRádió Eb-szakértője.

Markó Edina, az  InfoRádió Eb-szakértője részletesebben is beszél az alábbi cikkben.

Az Eb-percek adásait ide kattintva hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×