eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin

Wales legyőzte a szlovákokat

A walesi válogatott 2-1-re legyőzte Szlovákia csapatát Bordeaux-ban, a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati első fordulójában.

A walesi válogatott első számú hálóőre, Wayne Hennessey - aki végigvédte a selejtezősorozatot, és mindössze négy gólt kapott - nem vállalta a játékot, mert begörcsöltek a hátizmai. A helyét a Liverpool tartalékkapusa, a 22 éves Danny Ward foglalta el, aki korábban csak két barátságos mérkőzésen játszott a nemzeti csapatban egy-egy félidőt.

Eredmény:

B csoport, 1. forduló:

Wales-Szlovákia 2-1 (1-0)

-------------------------

Bordeaux, Stade de Bordeaux, 37 831 néző, v.: Kim Thomas Haglund (norvég)

gólszerzők: Bale (10.), Robson-Kanu (81.), illetve Duda (61.)

sárga lap: Hrosovsky (31.), Mak (78.), Weiss (80.), Kucka (83.), Skrtel (92.)

Wales:

------

Ward - Chester, A. Williams, Davies - Gunter, Allen, Edwards (Ledley, 69.), Ramsey (Richards, 88.), Taylor - J. Williams (Robson-Kanu, 71.), Bale

Szlovákia:

----------

Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Svento - Mak, Kucka, Hrosovsky (Duda, 60.), Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) - Duris (Nemec, 60.)

I. félidő:

----------

10. perc: Gareth Bale végzett el szabadrúgást a szlovák kaputól 25 méterre, Kozácik nem jó irányba indult, s nem tudta védeni a Real Madrid támadójának lövését (1-0).

II. félidő:

-----------

61. perc: Mak mutatott be remek szólót a jobb szélen, középre gurított labdáját Duda maga elé engedte, a testcsellel az egyik walesi védőt is kibillentette az egyensúlyából, majd 12 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-1).

81. perc: Ramsey indult meg a szlovák kapu felé, majd botladozva passzolt Robson-Kanunak, aki kapásból kapura lőtt, s bár nem találta el jól a labdát, az mégis a bal alsó sarokba gurult, Kozácik nem védhetett (2-1).

A 3. percben a Napoli középpályása, Marek Hamsík látványos szólót mutatott be, amelynek végén nagy helyzetbe került, de lövését a Tottenham Hotspur védője, Ben Davies becsúszva tisztázta. A 10. percben a Real Madrid támadója, Gareth Bale szabadrúgásból szerzett vezetést Walesnek.

A folytatást jó iramú mezőnyjáték jellemezte, a némi fölényben lévő szlovákok többször próbálkoztak kapura lövéssel, a walesiek viszont pontosabbak voltak, de az állás nem változott. A britek egy elmaradt büntetőt kértek számon a norvég játékvezetőn, a látottak alapján jogosan, ugyanis Martin Skrtel egyértelműen szabálytalan volt Jonathan Williamsszel szemben a tizenhatoson belül.

A szünet után Wales egyértelműen visszaállt, a védekezésre összpontosított, amikor viszont eljutott ellenfele kapuja elé, veszélyes volt. Az 57. percben Bale fejesét kellett vetődve védenie Kozáciknak. A 61. percben a csereként egy perccel korábban pályára küldött Ondrej Duda - aki Nikolics Nemanja csapattársa a varsói Legiában - lövésével egyenlített Szlovákia.

A hajrában mindkét csapat törekedett a győztes gól megszerzésére, ez végül az angol másodosztályban játszó Thomas Robson-Kanu jóvoltából Walesnek sikerült. Szlovákia ismét egyenlíthetett volna, de Adam Nemec a kapufát találta el.

A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencvárosban szereplő szlovák támadójátékos, Stanislav Sesták a cseresorból nézte végig a találkozót.

A B csoport másik első fordulós találkozóját, az angol-orosz találkozót 21 órától rendezik Marseille-ben.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×